Tinklaraščio „Virš obelų“ autorė dalijasi receptais Šv. Kūčių vakarui
Kūčių vakarą gaubia paslaptingumas. Ir tai yra taip unikalu, juk tik trys tautos, įskaitant mus – lietuvius, švenčia Kūčias! Net desertai per šią vakarienę yra žemiški, paprasti, tačiau ypatingi – su kviečiais, medumi, aguonomis ir riešutais.
Ar ruošite Kūčių vakarienei kviečius su medumi?
Koks Jūsų Šeimos receptas?
Mes, ruošdamiesi parodai, išbandėme du variantus: truputį paprastesnį - tik su medumi ir antrąjį ypatingesnį - su aguonomis, medumi ir skrudintais lazdynų riešutais.
KŪČIA SU LAZDYNŲ RIEŠUTAIS
Reikės:
2 saujos kviečių;
1 saujelė aguonų;
1 saujelė lazdynų riešutų;
2–4 šaukštai medaus.
Gaminimas: Išvirkite kviečius, nupilkite vandenį. Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, permalkite. Riešutus pakepinkite keptuvėje, sukapokite dideliu peiliu. Sumaišykite visus ingredientus su medumi ir skanaukite.
DAIGINTI KVIEČIAI SU MEDUMI
Reikės:
100 g kviečių;
1 šaukšto medaus.
Gaminimas: Kviečius galite pirkti jau daigintus arba paruoškite nedaigintus: perrinkite, nuplaukite atvėsintu virintu vandeniu, sudėkite į indą (venkite plastikinių) ir pastatykite tamsesnėje kambario vietoje. Kasdien perplaukite atvėsintu virintu vandeniu. Kai išdygs daigeliai, gerai nuplaukite, sumaišykite su medumi ir ragaukite.
DAUGIAU RECEPTŲ GALITE RASTI ČIA.