Tinklaraščio „Virš obelų“ autorė dalijasi receptais Šv. Kūčių vakarui

Daiginti kviečiai su medumi/Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.
Daiginti kviečiai su medumi/Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Kūčių vakarą gaubia paslaptingumas. Ir tai yra taip unikalu, juk tik trys tautos, įskaitant mus – lietuvius, švenčia Kūčias! Net desertai per šią vakarienę yra žemiški, paprasti, tačiau ypatingi – su kviečiais, medumi, aguonomis ir riešutais.

Ar ruošite Kūčių vakarienei kviečius su medumi?

Koks Jūsų Šeimos receptas?

Mes, ruošdamiesi parodai, išbandėme du variantus: truputį paprastesnį - tik su medumi ir antrąjį ypatingesnį - su aguonomis, medumi ir skrudintais lazdynų riešutais.

KŪČIA SU LAZDYNŲ RIEŠUTAIS

Reikės:

2 saujos kviečių;

1 saujelė aguonų;

1 saujelė lazdynų riešutų;

2–4 šaukštai medaus.

Gaminimas: Išvirkite kviečius, nupilkite vandenį. Aguonas nuplikykite karštu vandeniu, permalkite. Riešutus pakepinkite keptuvėje, sukapokite dideliu peiliu. Sumaišykite visus ingredientus su medumi ir skanaukite.

Kūčia su lazdynų riešutais/ Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.
Kūčia su lazdynų riešutais/ Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.

DAIGINTI KVIEČIAI SU MEDUMI

Reikės:

100 g kviečių;

1 šaukšto medaus.

Gaminimas: Kviečius galite pirkti jau daigintus arba paruoškite nedaigintus: perrinkite, nuplaukite atvėsintu virintu vandeniu, sudėkite į indą (venkite plastikinių) ir pastatykite tamsesnėje kambario vietoje. Kasdien perplaukite atvėsintu virintu vandeniu. Kai išdygs daigeliai, gerai nuplaukite, sumaišykite su medumi ir ragaukite.

Daiginti kviečiai su medumi/Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.
Daiginti kviečiai su medumi/Tinklaraščio „Virš obelų“ nuotr.

DAUGIAU RECEPTŲ GALITE RASTI ČIA.