Tobulas avižinis pyragas su kriaušėmis pagal Alfą Ivanauską
Vasarą pyragai su šviežiais vaisiais ir uogomis yra vienas skaniausių desertų – Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti puikiai atrodantį, lengvai pagaminamą ir į iškylą ar svečiams pavaišinti tinkantį avižinį pyragą, kurio neįmanoma nepamėgti, nes kaitaliojant jo ingredientus, tarkim, kriaušes obuoliais ar uogomis, visuomet išgausite kitokį skonį. Beje, itin svarbu – šiame recepte naudojami tik avižiniai miltai, tad tai dar ir sveikas pyragas.
AVIŽINIS PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS
6–8 asm.
125 g ištirpinto ir ataušinto sviesto
80 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
50 ml pieno
1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile
Žiupsnelio druskos
100 g avižinių dribsnių
120 g avižinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 kriaušių
20 g migdolų riekelių (pabarstyti)
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
- Paruoškite 20–22 cm skersmens formą.
- Sviestą išplakite su cukrumi, plakdami įmuškite kiaušinį ir pamažu supilkite pieną. Įberkite vanilinį cukrų ir druską.
- Avižinius dribsnius sumalkite ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Abi mases greitai sumaišykite.
- Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis.
- Sudėkite tešlą į formą, ant viršaus – kriaušių riekeles ir užberkite migdolais. Kepkite apie 45–50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu iešmeliu. Iškepusį pyragą 10–15 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.