Tobulas avižinis pyragas su kriaušėmis pagal Alfą Ivanauską

Alfas Ivanauskas/ Organizatorių nuotr.
Alfas Ivanauskas/ Organizatorių nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Vasarą pyragai su šviežiais vaisiais ir uogomis yra vienas skaniausių desertų – Alfas Ivanauskas siūlo pasigaminti puikiai atrodantį, lengvai pagaminamą ir į iškylą ar svečiams pavaišinti tinkantį avižinį pyragą, kurio neįmanoma nepamėgti, nes kaitaliojant jo ingredientus, tarkim, kriaušes obuoliais ar uogomis, visuomet išgausite kitokį skonį. Beje, itin svarbu – šiame recepte naudojami tik avižiniai miltai, tad tai dar ir sveikas pyragas.

AVIŽINIS PYRAGAS SU KRIAUŠĖMIS

Avižinis pyragas su kriaušėmis/ Organizatorių nuotr.
Avižinis pyragas su kriaušėmis/ Organizatorių nuotr.

6–8 asm.

125 g ištirpinto ir ataušinto sviesto

80 g rudojo cukraus

1 kiaušinio

50 ml pieno

1 šaukštelio vanilinio cukraus su natūralia vanile

Žiupsnelio druskos

100 g avižinių dribsnių

120 g avižinių miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 kriaušių

20 g migdolų riekelių (pabarstyti)

Miltelinio cukraus (pabarstyti) 

  1. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą.
  2. Sviestą išplakite su cukrumi, plakdami įmuškite kiaušinį ir pamažu supilkite pieną. Įberkite vanilinį cukrų ir druską.
  3. Avižinius dribsnius sumalkite ir sumaišykite su miltais ir kepimo milteliais. Abi mases greitai sumaišykite.
  4. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis.
  5. Sudėkite tešlą į formą, ant viršaus – kriaušių riekeles ir užberkite migdolais. Kepkite apie 45–50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
  6. Patikrinkite, ar iškepęs, mediniu iešmeliu. Iškepusį pyragą 10–15 min. aušinkite formoje, o po to – ant grotelių. Prieš patiekdami pabarstykite milteliniu cukrumi.