Tokio užkandžio dar neragavote: bulvėmis įdaryta K.Starkienės duonelė nepaliks abejingų

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-10-07 10:23
AA

Kulinariniais eksperimentais džiuginanti Kotryna Starkienė žiūrovus ir toliau kvietė išbandyti naujus patiekalus iš sezoninių vaisių ir daržovių, kuriomis nukrauti tiek turgaus prekystaliai, tiek parduotuvių lentynos. O šįkart laidoje „Kotrynos burtai“ ji pristatė naujus receptus iš obuolių ir bulvių.

K.Starkienė intriguoja – žiūrovų laukia fantastiškas karamelizuotų obuolių desertas! „Jeigu šį rudenį dar negaminote deserto iš obuolių, tebūnie jis bus ypatingas. Vanilinis kremas, karamelizuoti obuoliai ir naminių sviestinių sausainių trupiniai… Tai – desertas žvaigždė!“ – tikina ji.

Tačiau dar didesnę staigmeną žinoma moteris yra paruošusi tiems, kuriems patinka sotesni patiekalai. Šįkart Kotryna parodys, kaip išsikepti afganų duoną „Bolani“. Tai – traškus paplotėlis su bulvių įdaru, kurio receptu laidos vedėja su nekantraujančiais dalijasi iš anksto.

Kotrynos Starkienės Afganų duona / TV3 nuotr.

Afganų duona

Tešlai reikės:

600 g miltų;

300 ml šilto vandens;

šaukštelio druskos;

dviejų šaukštų rapsų aliejaus.

Įdarui reikės:

700 g virtų bulvių;

150 g svogūnų laiškų, porų;

150 g sūrio „Feta“;

jalapeno pipirų (Chalapos paprikų);

šaukšto alyvuogių aliejaus;

druskos;

pipirų.

Gaminimo eiga

Pirmiausiai į miltus suberkite druską, supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet, po truputį pildami vandenį, tešlą užminkykite – ji turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždengę jį rankšluostėliu palikite pastovėti, kol gaminsite įdarą.

Susmulkinkite svogūnų laiškus ir porus. Bulves sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, suberkite svogūnų laiškus, porus, susmulkintus jalapeno pipirus bei trupintą „Feta“ sūrį. Į įdarą įdėkite druskos, pipirų ir supilkite aliejų. Viską gerai išmaišykite.

Tešlą padalinę į 8 lygias dalis, kiekvieną iš jų iškočiokite, kad taptų panaši į ploną blyną. Vienoje blyno pusėje sudėkite įdarą, o kita puse jį užlenkite. Nepamirškite gerai suspausti kraštų. Tuomet keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų ir gerai apkepkite kiekvieną duonelės pusę. Valgykite, kol duonelė dar karšta. Skanaus!

Kotrynos Starkienės Afganų duona / TV3 nuotr.

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!