Alfas Ivanauskas – Tradicija – kasmet vis naujas silkės receptas

Alfas Ivanauskas / vmgonline.lt nuotraukos
Alfas Ivanauskas / vmgonline.lt nuotraukos
JŪRATĖ RAŽKOVSKYTĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Adventas man neatsiejamas nuo šventinio vainiko kūrimo. Darant jį yra laiko apmąstyti ir šventinį valgiaraštį“, – tikina „Virtuvės mitų griovėjas“ Alfas IVANAUSKAS (36). Artėjant Kalėdoms, jis pristato naują kulinarinę savo knygą „Alfas vienas namuose. Kalėdos“ ir kviečia į gražiausias metų šventes pažvelgti jo akimis.

„Kalėdas turbūt geriausiai atsimenu iš vaikystės. Visuomet dalyvaudavau gaminant patiekalus ir dekoruojant namus. Pagrindiniai mano ruošti ir iki šiol ruošiami patiekalai – mieliniai pyragėliai su troškintais kopūstais, kūčiukai ir kiekvieną kartą skirtingai daroma silkė“, – pasakoja virtuvės gurmanas.

Dabar, kai kasdien parduotuvėje galima rasti pačių įvairiausių produktų, ar skiriasi šventinis ir kasdienis maistas? Pasak Alfo, tikrai skiriasi. „Kiekvienais metais trijų profesijų atstovai sulaukia klausimų: kunigo prašo pamokslo, astrologo – horoskopo, o manęs – naujausio ir įdomiausio silkės recepto, – juokiasi. – Laidų reitingai rodo, kad silkės patiekalai gruodžio mėnesį dešimt kartų daugiau peržiūrimi nei įprastai. Net prekybininkai konstatuoja, kad silkę šiuo laikotarpiu valgo ir tie, kurie kitu metu dažniausiai jos nesirenka. Be to, kasdien tikrai nekepame kūčiukų ir nedarome aguonpienio. Mes, lietuviai, nesame ir dideli ančių ar kalakutų mėgėjai, bet atėjus šventėms kepame ne įprastą vištieną, o ančių ar kalakutų mėsą. Manau, todėl, kad šie patiekalai daug kam asocijuojasi su šventėmis ir iškilminga vakariene.“|