Traškus bulvių „šimtalapis“ su šalavijais

Bulvių „šimtalapis“ / Bulls Press nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Jeigu priklausote daugumai (lietuvių), šis sotus bulvių „šimtalapis“ jums tikrai patiks.
6 porcijoms reikės:
- 2,5 kg didelių bulvių,
- 150 g lydytų antienos taukų arba sviesto,
- jūrų druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- šviežių šalavijų lapelių,
- rupios jūrų druskos pabarstyti.
Ruošimas
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros. Bulves nulupti ir specialiu pjaustikliu supjaustyti itin plonais griežinėliais. Sudėti į didesnį dubenį, sukrėsti antienos taukus ar sviestą, išmaišyti, kad padengtų paviršių, suberti druską, pipirus, dalį šalavijų lapelių.
Sudėti bulves stačiomis į 35 cm x 25 cm kepimo indą aukštais kraštais. Užbarstyti šalavijų ir kepti maždaug valandą, kol krašteliai apskrus, o bulvės suminkštės. Prieš patiekiant apibarstyti jūrų druska.