Traškūs sėklų duoniukai
Traškūs sėklų duoniukai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Sėklose slypi daugybė organizmui naudingų medžiagų. Tai ypač svarbu pavasarį, kai esame šiek tiek pasilpę. Atgauti energiją ir sveikatą padės traškūs sėklų duoniukai. Darydami sumuštinius jais pakeiskite pirktinį batoną ar duoną arba tiesiog triauškite vienus.
Jums reikės: 500 ml vandens, 120 g rupaus malimo ruginių miltų, 120 g avižinių dribsnių, 200 g mėgstamų sėklų (saulėgrąžų, sezamų, moliūgų, kanapių, linų sėmenų), 2 v. š. alyvuogių aliejaus, 1 a. š. druskos, saujelės sėklų mišinio pabarstyti.
- Į dubenį supilkite vandenį, suberkite miltus, dribsnius, sėklų mišinį, druską, užpilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
- Palike 20 min., kad išbrinktų.
- Į kepimo popieriumi išklotą skardą pilkite tešlą ir išlyginkite paviršių. Apibarstykite sėklomis ir kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 10 min.
- Išimkite iš orkaitės ir skardoje supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Šaukite į orkaitę dar 20–30 min. Jei norite, kad paplotėliai apskrustų ir būtų traškesni, galite pakepti ilgėliau, tik žiūrėkite, kad nesudegtų!