Troškinys. Visada pavyks!
Ką jau ką, bet troškinį, kaip ir sriubą, ir iš kirvio paruoštume. Tradicinį su mėsa, bulvėmis ir pomidorų padažu – tai tikrai. O gal dėl skonių įvairovės pasigaminkime įdomesnio?
Su kiauliena, grybais ir morkomis
Jums reikės: 150 g pievagrybių, 250 g kiaulienos filė, 200 g liesesnės kiaulienos šoninės, 2 morkų, 500 ml daržovių sultinio, 2 svogūnų, 3 skiltelių česnako, 2 šaukštelių rytietiškų kiaulienos prieskonių, po šaukštą sezamų aliejaus ir sojų padažo, šaukšto miltų, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, rožinių pipirų, čiobrelių.
- Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite kiaulienos prieskoniais ir apkepkite miltuose svieste.
- Smulkintą šoninę paskrudinkite keptuvėje be riebalų.
- Pievagrybius nuvalykite, pasmulkinkite, morkas nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
- Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite.
- Keptuvėje sezamų aliejuje ant didelės ugnies nuolat maišydami pakepinkite česnakus ir svogūnus, sumeskite morkas, grybus, supilkite sojų padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų ir kaitinkite, kol daržovės suminkštės.
- Daržoves ir mėsą sluoksniuokite į karščiui atsparų indą, apliekite daržovių sultiniu ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15–20 min.
- Tiekite su čiobreliais ir rožiniais pipirais.
Su jautiena, pomidorais ir žirneliais
Jums reikės: 400 g minkštos jautienos, raudonos saldžiosios paprikos, po nedidelį indelį konservuotų pomidorų be odelių ir žirnelių, nedidelio indelio tako padažo, svogūno, skiltelės česnako, pagal skonį druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, smulkintų petražolių.
- Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pasmulkinkite, pagal skonį pasūdykite, pakepinkite aliejuje, išgriebkite ir sudėkite į atskirą dubenį.
- Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kuriame kepė mėsa.
- Kai jie dailiai pagels, suberkite išvalytos ir pasmulkintos paprikos gabalėlius, sukrėskite tako padažą, konservuotus pomidorus, sudėkite jautieną ir kaitinkite apie 20 min.
- Galiausiai suberkite nuvarvintus žirnelius. Troškinį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar kiek pakaitinkite, suberkite kapotas petražoles ir patiekite.
Su vištiena, kariu ir kokosų pienu
Jums reikės: 250 g vištienos filė, 4 bulvių, 4 pomidorų, 500 ml kokosų pieno, svogūno, 2 skiltelių česnako, gabalėlio imbiero šaknies, aitriosios paprikos ankšties, pagal skonį džiovintų kalendrų, cinamono, šaukšto sviesto, šaukšto kario.
- Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite, supjaustykite ketvirčiais.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, pasmulkinkite, sukrėskite į dubenį, o susidariusį skystį nupilkite.
- Aitriąją papriką išvalykite. Svogūną, česnakus ir imbierą nulupkite, svogūną ir česnakus sukapokite, imbierą sutarkuokite ir su gabalėliu aitriosios paprikos, kalendromis ir cinamonu pakepinkite svieste.
- Kai pasklis prieskonių kvapas, į padažą krėskite pomidorus, suberkite karį, vištieną ir dar 10 min. pakepkite.
- Į gilesnį puodą supilkite kokosų pieną, sukrėskite kepintas daržoves, vištieną, bulves ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20 min.
Žuvies, moliūgų ir paprikų
Jums reikės: 4 gabalėlių mėgstamos baltos žuvies, 400 ml moliūgo, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties, 2 skirtingų spalvų paprikų, svogūno, skiltelės česnako, pusės stiklinės virtų žaliųjų lęšių, 2 šaukštų pomidorų pastos, stiklinės žuvų sultinio, pagal skonį druskos, pipirų, citrinos sulčių, petražolių, aliejaus kepti.
- Moliūgą nuvalykite, supjaustykite kubeliais.
- Aitriąją papriką išvalykite, sukapokite.
- Saldžiąsias paprikas išvalykite ir susmulkinkite, bet kubelių nesumaišykite.
- Svogūną ir česnaką sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje.
- Kai jie suminkštės, suberkite moliūgus, geltonos paprikos gabalėlius, kepkite dar 8 min.
- Įmaišykite lęšius, sukrėskite pomidorų pastą, supilkite sultinį ir dar kiek pakaitinkite.
- Daržoves pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, krėskite į troškintuvą, ant viršaus suberkite prieskoniais įtrintus žuvų gabalėlius, apibarstykite sumaišytais aitriosios ir saldžiosios raudonos paprikos kubeliais.
- Kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
- Tiekite apšlakstę citrinos sultimis ir papuošę petražolėmis.