Trys lengvi ir sveiki patiekalai vakarienei
Vakare, šiukštu, geriau nepersivalgyti ir nepiktnaudžiauti itin kaloringais patiekalais. Tačiau po dienos darbų norisi pasilepinti skaniu ir sveiku maistu. Jūsų stalui – trys lengvi receptai!
Brokolių troškinys
Jums reikės: didelio brokolio, 2 morkų, 2 svogūnų, 1 l daržovių sultinio, 50 g tarkuoto parmezano, 3 šaukštų grietinės, šaukštelio džiovintų bazilikų, druskos, pipirų.
* Brokolius nuplaukite ir padalinkite žiedynėliais. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Svogūnus susmulkinkite. Morkas ir svogūnus sudėkite į sultinį ir virkite apie 10 min. Tada sudėkite brokolius ir viską troškinkite dar 10 minučių.
* Troškinį pasūdykite ir paskaninkite pipirais, įmaišykite grietinę, suberkite džiovintus bazilikus.
* Tiekdami troškinį pabarstykite parmezanu.
Morkų sriuba
Jums reikės: 3 morkų, po ½ litro pieno ir vandens, 2 šaukštų manų kruopų, ryšulėlio petražolių, druskos pagal skonį.
* Morkas nuskuskite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol morkos suminkštės. Tada sutrinkite elektriniu maišytuvu.
* Į sriubą visą laiką maišydami berkite manus. Pavirkite dar 5 minutes, tada supilkite pieną.
* Išvirusią sriubą gardinkite smulkiai pjaustytomis petražolėmis.
Žuvis su daržovėmis
Jums reikės: 2 vidutinio dydžio (iki 1 kg) žuvų, 1 nedidelės cukinijos, 4 pomidorų, sultinio kubelio, šaukšto sviesto, žiupsnelio druskos, maltų juodųjų pipirų, kelių šaukštų smulkintų petražolių.
* Pomidorus nuplikykite ir nulupkite. Tada supjaustykite griežinėliais.
* Cukiniją nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
* Gilią skardą ištepkite sviestu, sudėkite pusę daržovių, ant jų nuvalytas žuvis. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite likusias daržoves. Supilkite stiklinėje karšto vandens ištirpdytą sultinio kubelį.
* Patiekalą troškinkite apie 30 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Apibarstykite prieskoniniais žalumynais.