Turėdamas laisvo laiko Jevgenijus Šuklinas artimuosius stebina sveikais patiekalais

Jevgenijus Šuklinas / „Adverum“ nuotr.
Jevgenijus Šuklinas / „Adverum“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Turbūt žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, bet dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko, todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.

„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės bei po 20 val. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl, kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J.Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui, todėl užkandžiams ar vietoje deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais  – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.

Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėta varške bei Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir organizmą aprūpina būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis.

Jevgenijus Šuklinas
Jevgenijus Šuklinas / „Adverum“ nuotr.

Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais:

Ingridientai salotoms:

100 g  keptos vištos krūtinėlės arba kalakuto kumpelio;
1 didelis obuolys;
1 sauja graikinių riešutų (be kevalo);
200 g grūdėtos varškės;
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero;
1 sauja „Arimex“ sėklų mišinio;
petražolės papuošimui.

Ingridientai užpilui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 šaukštelis balto vyno acto;
1 šaukštelis skysto medaus (kietą medų galima pašildyt iki 40 laipsnių);
0,5 šaukštelio tarkuoto imbiero; 
Druska bei pipirai (pagal skonį).

Gamyba:                     

Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais;
Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu;
Paukštieną, riešutus, grūdėtą varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį bei švelniai sumaišykite;
Pagaminkite užpilą, supilkite ant salotų bei išmaišykite;
Papuoškite petražole ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!