Ugnė Skonsmanaitė „Virtuvės mitų griovėjams“ padovanojo mamos keptą duoną

Ugnė Skonsmanaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Ugnė Skonsmanaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Virtuvės „pankais“ praminta virėjų trio - Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – pirmadienio vakarą surengė savo antrojo kūrinio „7 ingredientai draugams“ pristatymą. Susirinkę vakaro dalyviai buvo „ginkluoti“ šaukštais, šakutėmis, knygomis ir gėlėmis, o štai laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė atnešė itin skanią ir neįprastą dovaną – mamos Virginijos keptą naminę duoną.

U.Skonsmanaitė pasakojo, kad dovanos idėja kilo bešnekant su A.Ivanausku apie tradicinę, lietuvišką virtuvę. Ji pasakojo apie mamos kepamą duoną, o Alfui pasiteiravus, ar ši skanesnė už jų kepamą, Ugnė atnešė jam  paragauti ir įsitikinti pačiam.

„Vienos laidos metu, apie daug ką kalbėdamiesi išgvildenomae temą, apie lietuvišką virtuvę. Taip jau iš kalbos išėjo, kad aš nelabai gaminu lietuvišką maistą, bet mano mama kepa labai skanią lietuvišką duoną. Sutapimas, bet aš praėjusį savaitgalį buvau pas savo tėvelius ir mano mama specialiai visiems trims vyrams perdavė bučinių ir savo keptą duoną“, – pasakojo U.Skonsmanaitė.

Portalui Žmonės.lt net nespėjus pasiteirauti, kokia gi tai duona, Ugnė užbėgo už akių: „Atnešiau juodą duonelę su visokiais pagardais. Mamos Virginijos duonelė“.

Laidų vedėja pripažino, nors gaminti ji mėgsta, tai daryti jai tenka retai. O dėl visko kalta įtempta ir atsikvėpti neleidžianti darbotvarkė.

„Aš ir pati gaminu, tik kad mano gyvenimo būdas ir tempas neleidžia pasilepinti ir maisto ruoša užsiimti dažnai. Šį savaitgalį su mama už tai daug gaminome, – šypsojosi prisiminimais apie savaitgalį gimtinėje besidalindama Ugnė. – Tiesa, per tą bėgimą vos spėju kokį salotos lapą sukrimsti ir kavos išgerti“.

Daugiau apie knygos pristatymo vakarėlį ir jo svečius galite pasiskaityti portale Žmonės.lt.