Eltonas Kairys – Užtenka druskos ir pipirų

Viso grūdo ruginė duona / „Šaukštai po pietų“ nuotrauka
Viso grūdo ruginė duona / „Šaukštai po pietų“ nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Norėčiau sukurti savo prieskonių ar sveikų jogurtų liniją“, – apie svajonę prasitaria virtuvės šefas ir instagramo paskyros „Šaukštai po pietų“ autorius Eltonas KAIRYS (21).

Virtuvę Eltonas atrado paauglystėje, kai nusprendė rimtai užsiimti lengvuoju kultūrizmu. Šiame sporte pasiekti gerų rezultatų be atidžiai sudėlioto mitybos plano – neįmanoma, tad pradėjo sau ruošti specialų maistą. O netrukus ėmė gaminti ir įvairesnius patiekalus – ne tik pritaikytus sportininkams.

Eltonas svarsto, kad gal ir keturiasdešimt metų virtuvėje dirbusi jo močiutė turėjo įtakos, jog ši veikla traukė vis labiau: juk nuo mažumės matė, kas kaip daroma. Kai savo virtuvės nebeužteko, pradėjo dirbti ir restorane. Dabar Kauno grilio restorane „Mūū BBQ“ šeimininkaujantis vaikinas yra tikras, kad ateitį nori sieti su maisto ruošimu. Šią vasarą Kauno kolegijoje jis baigs maisto technologijos studijas. Baigiamojo darbo tema – natūralūs jogurtai. Eltonas tikisi, kad įgytos žinios, kaip sukurti ir išleisti į rinką naujus produktus, ateityje jam pravers.

Nuo maisto ruošimo jis nesitraukia ir laisvalaikiu: tada kuria naujus receptus, eksperimentuoja, susitikęs su draugais ką nors gamina, o savo patiekalų nuotraukomis ir sveikesnio maisto idėjomis dalijasi instagramo paskyroje „Šaukštai po pietų“. Socialiniai tinklai jam – dar vienas saviraiškos būdas.