Vaisių sulčių ledai
Vaisių sulčių ledai / Jurgitos Vaskel / ELaima.lt nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
A
A
Iš tiesų tai patys paprasčiausi (ir turbūt nekalčiausi, jei atsižvelgsime į kalorijas) ledai. Kartu ir labiausiai gaivinantys – juk karštą dieną vaisių sultis gardu gerti vienas, atvėsintas ledukais. O jei pamėgintumėte tas sultis sušaldyti? Beje, jeigu ledų formelių neturite, ledus gaminkite nedidelėse stiklinaitėse.
6 porcijoms reikės:
- 200–300 ml skaidrių pasterizuotų sulčių (citrinų, vynuogių ar pan.);
- cukraus sirupo pagal skonį (jei pritrūktų saldumo);
- saldžios kriaušės (arba kitų mėgstamų vaisių arba uogų).
Paruošimas
Sultis sumaišykite su cukraus sirupu.
Nenuluptą kriaušę perpjaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Į ledų formeles dėkite po kriaušės griežinėlį, įpilkite sulčių.
Dėkite į šaldymo kamerą. Kai ims stingti, susmeikite pagaliukus.
Šaldykite pernakt arba kol sustings.
Prieš ragaudami, kiekvieną formelę (ar stiklinaitę) įmerkite į vandenį ir trumpai palaikykite. Ištraukite ledus ir skanaus!