Vakarienė keptuvėje. Kai reikia pataupyti

Vakarienė keptuvėje / Shutterstock nuotr.
Vakarienė keptuvėje / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-20 17:00
AA

Visada galima ką nors nebrangaus pasiruošti iš bulvių, makaronų, ryžių. Tik keli priedai, didelė keptuvė ir kviečiame šeimą vakarienės. Sotu, gardu ir taupu!

Bulvės su rozmarinais ir jautiena

Keptos bulvės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 didesnių bulvių, šaukšto maltų graikinių riešutų, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio svogūnų laiškų, 500 g virtos minkštos jautienos, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tamsaus sojų padažo, 2 šaukštų aliejaus.

  • Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite keptuvėje karštame svieste. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Jautieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite sojų padažu, druska, pipirais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje, iki apskrus.
  • Tada suberkite graikinius riešutus ir jautienos juosteles. Kepkite, kol ir jos apskrus.
  • Bulves ir jautieną dėkite į keptuvę ir dar kelioms min. pašaukite į karštą orkaitę.
  • Išimkite ir apibarstykite kapotais svogūnų laiškais.
  • Tiekite su šviežių agurkų salotomis ir grietine.

Kepta šoninė su pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais

Jums reikės: 300 g rūkytos šoninės, 150 g pievagrybių, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, šaukšto aliejaus, 2 šaukštelių cukraus, 2 kiaušinių, 3 bulvių, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių.

  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  • Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai karamelizuosis.
  • Šoninę supjaustykite juostelėmis, pakepinkite su svogūnais. Pagal skonį berkite pipirų ir druskos.
  • Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Pievagrybius išvalykite, išvirkite ir nukoškite.
  • Karštame aliejuje paskrudinkite bulves ir pievagrybius, ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite abi mases, krėskite mišinį į keptuvę ir trumpam pašaukite į karštą orkaitę.
  • Tiekite su kapotomis petražolėmis.

Keptos daržovės su saldžiarūgščiu padažu

Keptos bulvės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 6 bulvių, didelės česnako galvos, 6 skiltelių česnako, 400 g vyšninių pomidorų, pagal skonį druskos, pipirų.

Užpilui: 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, 2 skiltelių česnako, kelių šakelių rozmarinų, pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų.

  • Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite stambiais gabalais ir berkite į karščiui atsparią kepimo formą.
  • Ten pat išdėliokite pomidorus su šakelėmis – jų nenuskabykite.
  • Suberkite neluptas česnako skilteles, dėkite per pusę perpjautą česnako galvą.
  • Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Paruoškite užpilą: česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi, lydytu medumi, citrinų sultimis ir rozmarinų spygliukais.
  • Pagal skonį berkite druskos ir aitriųjų paprikų.
  • Paruoštą užpilą bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant daržovių.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Makaronai su daržovėmis

Jums reikės: 400 g makaronų sraigtelių, didelės raudonosios paprikos, 5 nedidelių pomidorų, pusės saliero gumbo, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kelių bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje dideliame puode pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
  • Papriką perpjaukite, išvalykite, susmulkinkite.
  • Pomidorus irgi susmulkinkite.
  • Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje.
  • Kai jie gardžiai pakvips, suberkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės.
  • Į keptuvę su jau paruoštomis daržovėmis suberkite makaronus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Tiekite su bazilikų lapeliais.
{recipe|46}
{recipe|2798}
{recipe|2989}
{recipe|3160}
{recipe|3796}
{recipe|4669}