Vakarienė keptuvėje. Kai reikia pataupyti

Vakarienė keptuvėje / Shutterstock nuotr.
Vakarienė keptuvėje / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Visada galima ką nors nebrangaus pasiruošti iš bulvių, makaronų, ryžių. Tik keli priedai, didelė keptuvė ir kviečiame šeimą vakarienės. Sotu, gardu ir taupu!

Bulvės su rozmarinais ir jautiena

Keptos bulvės
Keptos bulvės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 4 didesnių bulvių, šaukšto maltų graikinių riešutų, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio svogūnų laiškų, 500 g virtos minkštos jautienos, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tamsaus sojų padažo, 2 šaukštų aliejaus.

  • Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite keptuvėje karštame svieste. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Jautieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite sojų padažu, druska, pipirais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje, iki apskrus.
  • Tada suberkite graikinius riešutus ir jautienos juosteles. Kepkite, kol ir jos apskrus.
  • Bulves ir jautieną dėkite į keptuvę ir dar kelioms min. pašaukite į karštą orkaitę.
  • Išimkite ir apibarstykite kapotais svogūnų laiškais.
  • Tiekite su šviežių agurkų salotomis ir grietine.

Kepta šoninė su pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais

Jums reikės: 300 g rūkytos šoninės, 150 g pievagrybių, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, šaukšto aliejaus, 2 šaukštelių cukraus, 2 kiaušinių, 3 bulvių, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių.

  • Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
  • Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai karamelizuosis.
  • Šoninę supjaustykite juostelėmis, pakepinkite su svogūnais. Pagal skonį berkite pipirų ir druskos.
  • Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  • Pievagrybius išvalykite, išvirkite ir nukoškite.
  • Karštame aliejuje paskrudinkite bulves ir pievagrybius, ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite abi mases, krėskite mišinį į keptuvę ir trumpam pašaukite į karštą orkaitę.
  • Tiekite su kapotomis petražolėmis.

Keptos daržovės su saldžiarūgščiu padažu

Keptos bulvės
Keptos bulvės / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 6 bulvių, didelės česnako galvos, 6 skiltelių česnako, 400 g vyšninių pomidorų, pagal skonį druskos, pipirų.

Užpilui: 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, 2 skiltelių česnako, kelių šakelių rozmarinų, pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų.

  • Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite stambiais gabalais ir berkite į karščiui atsparią kepimo formą.
  • Ten pat išdėliokite pomidorus su šakelėmis – jų nenuskabykite.
  • Suberkite neluptas česnako skilteles, dėkite per pusę perpjautą česnako galvą.
  • Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Paruoškite užpilą: česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi, lydytu medumi, citrinų sultimis ir rozmarinų spygliukais.
  • Pagal skonį berkite druskos ir aitriųjų paprikų.
  • Paruoštą užpilą bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant daržovių.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Makaronai su daržovėmis

Jums reikės: 400 g makaronų sraigtelių, didelės raudonosios paprikos, 5 nedidelių pomidorų, pusės saliero gumbo, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kelių bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje dideliame puode pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
  • Papriką perpjaukite, išvalykite, susmulkinkite.
  • Pomidorus irgi susmulkinkite.
  • Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
  • Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje.
  • Kai jie gardžiai pakvips, suberkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės.
  • Į keptuvę su jau paruoštomis daržovėmis suberkite makaronus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Tiekite su bazilikų lapeliais.
{recipe|46}
{recipe|2798}
{recipe|2989}
{recipe|3160}
{recipe|3796}
{recipe|4669}