Visada galima ką nors nebrangaus pasiruošti iš bulvių, makaronų, ryžių. Tik keli priedai, didelė keptuvė ir kviečiame šeimą vakarienės. Sotu, gardu ir taupu!
Bulvės su rozmarinais ir jautiena
Jums reikės: 4 didesnių bulvių, šaukšto maltų graikinių riešutų, 2 skiltelių česnako, ryšulėlio svogūnų laiškų, 500 g virtos minkštos jautienos, 2 šaukštų sviesto, pagal skonį druskos, pipirų, 2 šaukštų tamsaus sojų padažo, 2 šaukštų aliejaus.
- Bulves nuplaukite, nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir iškepkite keptuvėje karštame svieste. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Jautieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite sojų padažu, druska, pipirais.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje, iki apskrus.
- Tada suberkite graikinius riešutus ir jautienos juosteles. Kepkite, kol ir jos apskrus.
- Bulves ir jautieną dėkite į keptuvę ir dar kelioms min. pašaukite į karštą orkaitę.
- Išimkite ir apibarstykite kapotais svogūnų laiškais.
- Tiekite su šviežių agurkų salotomis ir grietine.
Kepta šoninė su pievagrybiais ir karamelizuotais svogūnais
Jums reikės: 300 g rūkytos šoninės, 150 g pievagrybių, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, šaukšto aliejaus, 2 šaukštelių cukraus, 2 kiaušinių, 3 bulvių, pagal skonį druskos, pipirų, kapotų petražolių.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs.
- Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol svogūnai karamelizuosis.
- Šoninę supjaustykite juostelėmis, pakepinkite su svogūnais. Pagal skonį berkite pipirų ir druskos.
- Bulves išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
- Pievagrybius išvalykite, išvirkite ir nukoškite.
- Karštame aliejuje paskrudinkite bulves ir pievagrybius, ant viršaus supilkite kiaušinių plakinį ir gerai išmaišykite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite abi mases, krėskite mišinį į keptuvę ir trumpam pašaukite į karštą orkaitę.
- Tiekite su kapotomis petražolėmis.
Keptos daržovės su saldžiarūgščiu padažu
Jums reikės: 6 bulvių, didelės česnako galvos, 6 skiltelių česnako, 400 g vyšninių pomidorų, pagal skonį druskos, pipirų.
Užpilui: 6 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų citrinų sulčių, 2 šaukštų medaus, 2 skiltelių česnako, kelių šakelių rozmarinų, pagal skonį druskos, aitriųjų paprikų.
- Bulves labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, supjaustykite stambiais gabalais ir berkite į karščiui atsparią kepimo formą.
- Ten pat išdėliokite pomidorus su šakelėmis – jų nenuskabykite.
- Suberkite neluptas česnako skilteles, dėkite per pusę perpjautą česnako galvą.
- Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Paruoškite užpilą: česnako skilteles nulupkite, sutraiškykite, sumaišykite su aliejumi, lydytu medumi, citrinų sultimis ir rozmarinų spygliukais.
- Pagal skonį berkite druskos ir aitriųjų paprikų.
- Paruoštą užpilą bent pusvalandį palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai, ir užpilkite ant daržovių.
- Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Makaronai su daržovėmis
Jums reikės: 400 g makaronų sraigtelių, didelės raudonosios paprikos, 5 nedidelių pomidorų, pusės saliero gumbo, 2 skiltelių česnako, 4 šaukštų aliejaus, kelių bazilikų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų.
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje dideliame puode pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai.
- Papriką perpjaukite, išvalykite, susmulkinkite.
- Pomidorus irgi susmulkinkite.
- Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais.
- Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite karštame aliejuje.
- Kai jie gardžiai pakvips, suberkite daržoves ir kepkite, kol jos suminkštės.
- Į keptuvę su jau paruoštomis daržovėmis suberkite makaronus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Tiekite su bazilikų lapeliais.