Vakarienė vos už kelis eurus

Daržovių sriuba. / Fotolia nuotr.
Daržovių sriuba. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Valgyti namie ne tik pigiau, bet neretai ir kur kas skaniau. Pasigaminti gardžią vakarienę vos už kelis eurus gali kiekvienas. Štai keletas lengvų ir pigių patiekalų vakarienei.

Įdaryti baklažanai

Baklažanai su daržovėmis
Baklažanai su daržovėmis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 1 baklažano, 2 svogūnų, 2 pomidorų, ½ paprikos, skiltelės česnako, druskos, 4 šaukštų tarkuoto parmezano, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, maltų juodųjų pipirų, šviežių žalumynų.

* Baklažaną perpjaukite pusiau, išskobkite didesniąją dalį jų minkštimo. Pabarstykite druska ir palikite.

* Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Papriką supjaustykite. Pomidorus įpjaukite ties kotelio tvirtinimosi vieta, nuplikykite vandeniu ir nulupkite odeles. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Išskobtą baklažanų minkštimą taip pat supjaustykite.

* Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite visas daržoves, išskyrus baklažanų laivelius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kurį laiką patroškinkite, kad suminkštėtų.

* Tada sudėkite į baklažanų laivelius, apibarstykite tarkuotu sūriu ir 20 min. pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Iškepusius baklažanus apibarstykite žalumynais ir patiekite.

Cukinijų apkepas

Jums reikės: 2 vidutinio dydžio cukinijų, 3 kiaušinių, 50 g grietinėlės, 2 šaukštų miltų, 2 svogūnų, 6 pievagrybių, 50 g tarkuoto kietojo sūrio, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

* Cukinijas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais.

* Svogūnus sukapokite, pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir patroškinkite keptuvėje įkaitinę aliejų.

* Į kepimo skardą sudėkite svogūnus ir pievagrybius, pjaustytas cukinijas.

* Kiaušinius suplakite su grietinėle ir miltais, įberkite druskos ir maltų pipirų. Plakinį užpilkite ant daržovių ir 25 min. kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Vištienos troškinys su agurkais

Jums reikės: vidutinio dydžio vištos krūtinėlės, 3 morkų, 1 ilgavaisio agurko, 100 g anakardžių, 100 ml neriebios grietinėlės, kario miltelių, druskos.

* Krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir, į keptuvę įpylę kelis šaukštus vandens, apie 15 min. patroškinkite, kad suminkštėtų.

* Per tą laiką nuskuskite ir stambiai sutarkuokite morkas ir agurką, gerai nuplaukite anakardžius.

* Kai vištiena suminkštės, sudėkite morkas ir anakardžius, suberkite druską ir kario miltelius. Ir dar apie 10 min. patroškinkite.

* Tada supilkite grietinėlę ir sudėkite agurkus. Viską gerai išmaišykite, kad agurkai sušiltų, ir patiekite. Kaip garnyras puikiai tinka ryžiai.

Grikiai su daržovėmis

Jums reikės: 200 g grikių, kelių svogūnų laiškų, 1 svogūno, 50 g džiovintų baravykų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 lauro lapų, druskos.

* Grybus užpilkite vandeniu ir palikite bent pusvalandžiui, kad išbrinktų.

* Grikius perplaukite sietelyje po tekančiu vandeniu ir sudėkite į verdantį vandenį virti. Įmeskite lauro lapus. Po 5 min. ugnį užgesinkite, puodą palikite uždengtą pastovėti, kad grikiai išbrinktų.

* Svogūną ir džiovintus baravykus smulkiai supjaustykite, sudėkite į keptuvę ir patroškinkite su aliejumi. Kai suminkštės, suverskite ir išbrinkusius grikius, viską pasūdykite. Dar 10 min. patroškinkite.

* Svogūnų laiškus sukapokite ir įmaišykite į baigiamus gamintis grikius.