Vakarienei – 20 patiekalų su kuskusu

Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais / „Kotanyi“ nuotr.
Kuskusas su 5 rūšių prieskoniais ir kefyru su rozmarinais / „Kotanyi“ nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kruopainiai (dar žinomi kuskuso pavadinimu) – tai produktas ir patiekalas, plačiai naudojamas Magribo virtuvėje. Puikus angliavandenių šaltinis.

Kuskusas gaminamas iš rupiai maltų kietųjų kviečių. Kruopos specialiame negiliame inde šlakstomos vandeniu ir tarp delnų trinamos, kol lieka smulkūs rutuliukai. Jie sijojami per rėtį ir džiovinami saulėje.

Iš kruopainių gaminamos salotos, troškiniai, jų dedama į įdarus, valgomi su įvairiais padažais. Siūlome Ji24.lt receptų:

{recipe|1402}
{recipe|4647}
{recipe|1388}
{recipe|362}
{recipe|1325}
{recipe|745}
{recipe|605}
{recipe|465}
{recipe|1539}
{recipe|2879}
{recipe|3024}
{recipe|3472}
{recipe|2681}
{recipe|3517}
{recipe|3788}
{recipe|994}
{recipe|828}
{recipe|1273}
{recipe|2040}
{recipe|4650}