Vakarienei – 5 sveikuoliški patiekalai

Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos / Shutterstock nuotr.
Bolivinių balandų ir keptų moliūgų salotos / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2015-04-22 16:17
AA

Pats metas pamaloninti organizmą ir šį vakarą pasigaminti ne tik gardaus, bet ir sveiko maisto, kurį pripažins kiekvienas vegetaras ar veganas bei, žinoma, visi sveikos mitybos propaguotojai.

Ji24.lt virtuvė šiandien siūlo išmėginti receptus su bolivinėmis balandomis. Klausite, kodėl pasirinkome būtent jas? Ogi todėl, kad šis maisto produktas yra neįtikėtinai sveikas.

Bolivinės balandos neveltui vadinamos „kruopų motina“, „inkų auksu“. Jas pamėgo daugelis sveiko maisto atstovų, kadangi maistinei jos vertei sunku surasti lygių: bolivinių balandų kruopose daug baltymų, aminorūgščių, gerųjų riebalų, ląstelienos, todėl patiekalai su jomis ilgam suteikia sotumo ir idealiai tinka vegetarams, žaliavalgiams.

Paruošti įdomių patiekalų su šiomis kruopomis visai nesudėtinga. Paimkite 1 dalį kruopų ir 2 dalis vandens, užpilkite kruopas ir virkite 15-20 minučių. Verdamos bolivinės balandos išleidžia „uodegėlę“ ir atrodo kaip spiralės.

Šios kruopos, kaip ir ryžiai, idealiai dera su daržovėmis, mėsa, žuvimi, įvairiais padažais, vaisiais, medumi, puikiai tinka pusryčiams. Jomis galima gardinti įvairias sriubas, troškinius. Netgi paprasta bulvių košė praturtinta bolivinėmis balandomis įgyja visai naują skonį.

{recipe|746}
{recipe|1096}
{recipe|1673}
{recipe|2137}
{recipe|4524}