Vakarienei – gardūs blynai

Blyneliai su daržovėmis / Fotolia nuotr.
Blyneliai su daržovėmis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Blynai niekada nenuvilia. Nebrangu, lengvai pagaminama, skanu, sotu... Ir, svarbiausia, pasitelkus šiek tiek vaizduotės, jie kaskart gali būti vis kitokie.

DIENOS RECEPTAS

Blyneliai su daržovėmis

12 vnt. blynų. Pagaminsite per 1 val.

 

Produktai

120 g cukinijų; 120 g morkų; 120 g šparaginių pupelių (šviežių arba šaldytų); 120 g raudonųjų paprikų; 250 g varškės; 600 g pomidorų; 2 kiaušiniai; sauja tarkuoto brandinto sūrio; 3 valg. š. aliejaus; saujelė šviežių (arba džiovintų) bazilikų lapelių; pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Morkas, cukinijas ir paprikas supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite daržovių šiaudelius.

3. Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį ir virkite 5 min. Paskui nusunkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

4. Varškę ištrinkite su kiaušinių tryniais, suberkite tarkuotą brandintą sūrį ir atsargiai įmaišykite ataušusias daržoves. Masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Pagal savo mėgstamą receptą iškepkite lietinius blynus ir juos aptepkite paruošta daržovių bei varškės mase.

6. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu ir nulupkite atšokusias odeles. Minkštimą sutrinkite šakute. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite trintus pomidorus ir 10 min. patroškinkite. Paskui nukelkite nuo ugnies, pagal skonį pasūdykite, įmaišykite bazilikų.

7. Varškės mase apteptus blynus sulankstykite, sudėkite į ugniai atsparų indą, uždenkite (dangčiu ar aliuminio folijos lakštu) ir 180 ºC karštumo orkaitėje kepkite 30 min. Paskui indą atidenkite, supilkite pomidorų padažą ir kepkite dar 5 min.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Lietiniai su vištienos įdaru
Lietiniai su vištienos įdaru / Fotolia nuotr.