Vakarienei – karštieji patiekalai su morkomis

Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis / Autorės nuotr.
Blyneliai su morkomis ir saldžiosiomis paprikomis / Autorės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Nors mokslininkai ne taip ir seniai paneigė, kad morkos gerina regėjimą, tai dar tikrai nereiškia, jog jos nėra sveikos.

Šios ryškiai oranžinės spalvos daržovės turi begalę privalumų. Morkose gausu karotinoidų, vitaminų B1, B2, PP, C, pantoteno rūgšties, flavonoidų, eterinio aliejaus ir šių mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, magnio, fosforo, geležies. Todėl morkas valgyti verta ne tik dėl akių, bet ir dėl bendros organizmo sveikatos.

Na, o kad žinotumėte, kaip jas įtraukti į savo mitybos racioną, pateikiame jums visą pluoštą idėjų, ką galima pasigaminti iš morkų.

{recipe|305}
{recipe|1084}
{recipe|2034}
{recipe|2767}
{recipe|4549}
{recipe|773}
{recipe|2936}
{recipe|3896}
{recipe|1441}
{recipe|1756}
{recipe|3436}
{recipe|1926}
{recipe|3205}
{recipe|3688}
{recipe|1556}
{recipe|1461}
{recipe|1565}
{recipe|2549}
{recipe|2573}