Vakarienei – patiekalai iš grikių: nuo apkepo, blynų iki maltinukų

Grikių kruopų ir varškės blyneliai / Astos Černės nuotr.
Grikių kruopų ir varškės blyneliai / Astos Černės nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Grikių kruopos, grikių miltai yra geras pasirinkimas, kai norite įprastus patiekalus paruošti neįprastai, suteikti jiems kitokio skonio bei, žinoma, aprūpinti organizmą naudingomis medžiagomis

Grikių kruopos – folio rūgšties šaltinis. Žinia, kad besilaukiančioms moterims rekomenduojama gerti folio rūgštį, kuri padeda išlaikyti stiprų imunitetą, stiprina organizmo atsparumą, padeda išvengti neigiamo aplinkos poveikio. Taigi grikiai – puikus pasirinkimas.

Kaip vieną svarbiausių grikių savybių galima įvardyti apsaugą nuo vėžio. Mokslininkai tikina, kad šiose kruopose esančios sudedamosios medžiagos, flavonoidai gali stabdyti vėžinių darinių formavimąsi ir augimą. Taip grikiai apsaugo nuo trombozės rizikos, valo kraujagysles nuo cholesterolio, slopina širdies ir kraujagyslių negalavimus.

Grikiai unikalūs – tarp kitų kruopų pirmauja geležies kiekiu, kuris naudingas mūsų sveikatai ir organizmui. Gausu ir vitaminų В1, В2, В6, РР, Р ir kalcio, jodo, fosforo, kobalto, todėl virškinamajai sistemai ir kepenims grikiai yra nepakeičiamas dalykas.

Daugiau pagiriamujų argumentų grikiams rasite, paspaudę ČIA.

Ar dar bereikia įtikinti, kad grikių savo valgiaraštyje nevalia užmiršti? Renkamės iš pasiūlytų Ji24.lt receptų patiekalą ir gaminam!

{recipe|1755}
{recipe|4266}
{recipe|3793}
{recipe|3140}
{recipe|1782}
{recipe|1227}
{recipe|65}
{recipe|539}
{recipe|1907}
{recipe|2144}
{recipe|4234}
{recipe|4580}
{recipe|1222}
{recipe|608}
{recipe|2619}