Vakarienei – salotos su avokadais
Pikantiškas užkandis su lašiša. / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
„Journal of the American Heart Association“ publikuotame tyrime atskleidžiama, jog nutukę ir turintys antsvorio žmonės, kasdien valgantys avokadus, gali džiaugtis sumažėjusiu cholesterolio kiekiu kraujyje.
Taip nutinka todėl, kad sočiosios riebalų rūgštys maiste pakeičiamos nesočiosiomis riebalų rūgštimis, gaunamomis su kasdieniu maistu, šiuo atveju – iš avokadų.
Avokaduose gausu nesočiųjų riebalų rūgščių, naudingų mūsų organizmui, o sotieji riebalai kaip tik didina blogojo cholesterolio kiekį ir širdies bei kraujagyslių ligų riziką.
Tad pasistenkime įtraukti avokadus į savo valgiaraštį:
{recipe|4005}
{recipe|2388}
{recipe|81}
{recipe|1909}
{recipe|985}
{recipe|3458}
{recipe|4020}
{recipe|3750}