Vakarienei - sotūs ir gardūs blynai
Sveikuoliai tikriausiai pasipiktins, kad vakarienei blynai – tikra bomba. Tačiau nebūtina juk valgyti prieš pat miegą. Be to, kai spaudžia šaltukas, pavalgyti šiek tiek sočiau - ne nuodėmė.
DIENOS RECEPTAS
4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.
Produktai
300 g bulvių, 300 g moliūgų, 3 kiaušiniai, 3 valg. š. miltų, 1 svogūnas, pagal skonį druskos, aliejaus (blynams kepti).
Padažui
250 g natūralaus jogurto, 2 skiltelės česnako, ryšulėlis krapų, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.
3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus!
TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI!