Vakarienei – sriubos

Trinta lęsių ir pomidorų sriuba / Vida Press nuotr.
Trinta lęsių ir pomidorų sriuba / Vida Press nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-04-13 17:00
AA

Šiltos sriubos – ne tik žiemos patiekalas, jos yra puikus pasirinkimas bet kokiai vakarienei. Kadangi skirtingų receptų daugybė, šis patiekalas niekada nepabosta.

Aštri pomidorų

Jums reikės: 750 g pomidorų, 500 ml daržovių sultinio, skardinės (400 g) konservuotų kapotų pomidorų, morkos, saliero, svogūno, nedidelės aitriosios paprikos, 2 česnako skiltelių, 3 šaukštų aliejaus, šaukšto baltojo vyno acto, šaukšto džiovintų čiobrelių, 2 laurų lapų, pusės šaukštelio cukraus, saujelės šviežių kalendrų lapelių.

  • Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite.
  • Morką nuskuskite ir su salieru supjaustykite kubeliais.
  • Aitriąją papriką išvalykite ir smulkiai sukapokite.
  • Didelėje gilioje keptuvėje nustatę nedidelę kaitrą pakepinkite svogūnus, suberkite česnakus, salierus, morkas, aitriąsias paprikas, laurų lapus ir džiovintus čiobrelius.
  • Kepkite 5 min. vis pamaišydami medine mentele.
  • Pomidorus nuplikykite, nulupkite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į keptuvę su daržovėmis. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite dar 2 min.
  • Supilkite sultinį, actą, sukrėskite konservuotus pomidorus, suberkite cukrų ir troškinkite maždaug 20 min.
  • Nukaitę sriubą, išgriebkite laurų lapelius ir šiek tiek patrinkite šakute, bet ne iki vientisos masės.
  • Tiekite su skrudintomis batono riekelėmis ir šviežiomis kalendromis.

Žuvų ir daržovių

Žuvienė su pomidorais / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Jums reikės: 400 g mėgstamos žuvies filė, 500 ml sultinio, 125 ml graikiško jogurto, 2 morkų, 2 didelių bulvių, saliero, 2 didelių svogūnų, 2 šaukštų sviesto, 2 pomidorų, šaukšto aliejaus, skiltelės česnako, 2 laurų lapelių, pagal skonį druskos, pipirų, žuvų padažo.

  • Vieną svogūną ir česnaką nulupkite, smulkiai sukapokite.
  • Morkas ir bulves nuskuskite, salierą nulupkite, visas daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  • Troškintuve svieste pakepinkite svogūno ir česnako gabalėlius, suberkite išvalytą ir stambiai supjaustytą žuvį, įpilkite sultinio, suberkite druską, pipirus ir laurų lapelius.
  • Užvirkite, sumažinkite kaitrą, uždenkite troškintuvą dangčiu ir troškinkite maždaug 20 min.
  • Nedidelėje keptuvėje aliejuje pakepinkite antrojo svogūno gabalėlius, morkas ir salierus. Kepkite maišydami maždaug 2 min., suberkite bulves, pjaustytus pomidorus ir kepkite dar apie 2 min.
  • Daržovių masę sukrėskite į sriubą, gerai išmaišykite, pilkite jogurtą, pagardinkite pipirais, žuvų padažu, berkite druskos ir patiekite.

Trinta žirnelių

Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 700 g šaldytų žirnelių, 500 ml vištienos arba daržovių sultinio, 80 g grietinės, 2 šaukštų aliejaus, 3 laiškinių svogūnų, po pusę saujelės bazilikų ir mėtų, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Žirnelius atšildykite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Svogūnus sukapokite.
  • Dideliame puode užkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus.
  • Sumažinkite kaitrą ir kepkite maždaug 5 min., kol svogūnai suminkštės ir pagels.
  • Sužerkite žirnelius, įberkite žiupsnelį druskos, vis pamaišydami kepkite apie 5 min.
  • Supilkite sultinį ir kaitinkite 10 min.
  • Mėtas ir bazilikus sukapokite ir suberkite į puodą. Pavirkite dar 2 minutes.
  • Sutrinkite sriubą iki vientisos masės ir supilkite atgal į puodą.
  • Sukrėskite grietinę, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir pakaitinkite tol, kol grietinė sušils.
  • Tiekite su baltos duonos skrebučiais.

Pikantiška sūrio

Daržovių sriuba su sūriu / Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 1 l vištienos sultinio, 250 ml vandens, 120 g čederio sūrio, 125 ml pieno, 125 ml neriebios grietinėlės, 75 g miltų, 50 g pelėsinio sūrio, trečdalio nedidelio brokolio, pusės mažo svogūno, šaukštelio pipirų, pusės šaukštelio druskos, 3 batono riekelių.

  • Brokolį nuplaukite, nupjaukite kotelius ir išskirstę žiedynėliais dar pasmulkinkite.
  • Čederį ir pelėsinį sūrį supjaustykite gabalėliais, svogūną nulupkite ir sukapokite.
  • Didelėje keptuvėje nustatę nedidelę kaitrą pakepinkite svogūnus, supilkite vištienos sultinį, vandenį, pieną ir grietinėlę.
  • Įmaišykite miltus ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
  • Padidinkite kaitrą iki virimo, suberkite pipirus, druską ir pakaitinkite keletą minučių.
  • Sumažinkite kaitrą, suberkite brokolius ir troškinkite maždaug 15 min.
  • Sriubą iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu ir patiekite su karštais batono skrebučiais.
{recipe|4550}
{recipe|4552}
{recipe|4557}
{recipe|4588}
{recipe|4671}
{recipe|4782}
{recipe|4826}