Vakarienei – sriubos

Daržovių sriuba / Shutterstock nuotr.
Daržovių sriuba / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-06-19 17:00
AA

Sriubas valgyti sveiką, o skirtingų jų receptų – šimtai. Išbandykite keletą įdomesnių, ne taip dažnai skanaujamų.

Cukinijų ir pomidorų sriuba

Jums reikės: 450 g virtų pupelių (tinka konservuotos), nedidelės cukinijos, 2 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 1 l daržovių sultinio (arba vandens), mažo svogūno, skiltelės česnako, kelių šakelių čiobrelių, pagal skonį rikotos, druskos ir pipirų.

  • Svogūną ir česnaką susmulkinkite, cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Pomidorus supjaustykite gabaliukais, sėklas pašalinkite.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite apie 4 minutes, kol taps skaidrus. Suberkite česnaką, išmaišykite ir pakepkite dar 30 sekundžių.
  • Sudėkite pomidorus ir cukiniją ir pamaišydami troškinkite 2–3 minutes, kol cukinija ims minkštėti. Įberkite čiobrelių lapelių, išmaišykite ir kaitinkite dar 30 sekundžių.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, sudėkite pupeles ir išmaišykite. Neuždengę virkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių. Pilkite į lėkštes ar sriubos puodelius, užberkite trupinto rikotos sūrio.

Batatų ir bolivinių balandų sriuba

Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: didelio batato, 120 ml bolivinių balandų, 450 g virtų pupelių, 450 g kokosų pieno (skardinė), 1 l daržovių sultinio, raudonos saldžiosios paprikos, didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, žiupsnio Kajeno paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite. Batatą supjaustykite kubeliais, saldžiąją papriką – nedideliais gabalėliais.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepinkite 5–6 minutes.
  • Sukrėskite trintą česnaką, išmaišykite.
  • Suberkite batato ir paprikos gabalėlius, bolivines balandas. Pasūdykite, pagardinkite Kajeno paprika. Išmaišykite ir kepinkite apie 3 minutes.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, išmaišykite. Suberkite pupeles ir kaitinkite apie 30 minučių.
  • Jei sriuba bus per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Paragavę galite įberti druskos ir pipirų.

Trinta bulvių ir kaliaropių sriuba

Trinta sriuba / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 kaliaropių, 3 didesnių bulvių, 360 ml daržovių sultinio, vidutinio dydžio svogūno, 6–7 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Supjaustykite svogūną, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę 15 minučių.
  • Suberkite susmulkintas česnako skilteles, išmaišykite ir dar kepkite 10 minučių.
  • Bulves ir kaliaropes nulupkite, padalykite puselėmis ar ketvirčiais, sudėkite į puodą, užpilkite vandens, pagardinkite druska ir išvirkite. Nukoškite ir sutrinkite.
  • Suberkite kepintus svogūnus su česnakais ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Trinta morkų sriuba su kalendra

Trinta morkų, saldžiųjų bulvių ir imbiero sriuba / „Shutterstock“ nuotr.

Jums reikės: 450 g morkų, 1,2 l daržovių sultinio, svogūno, šaukštelio maltos kalendros, šaukšto aliejaus, didelės saujos šviežių kalendrų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną ir morkas susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje 3–4 minutes. Suberkite maltą kalendrą ir išmaišykite. Kepinkite 1 minutę.
  • Supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite, kol morkos suminkštės.
  • Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Dėkite ant ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotų šviežių kalendrų ir išmaišykite.
{recipe|154}
{recipe|194}
{recipe|233}
{recipe|242}
{recipe|264}
{recipe|280}
{recipe|293}
{recipe|305}
{recipe|324}