Vakarienei – sriubos

Daržovių sriuba / Shutterstock nuotr.
Daržovių sriuba / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Sriubas valgyti sveiką, o skirtingų jų receptų – šimtai. Išbandykite keletą įdomesnių, ne taip dažnai skanaujamų.

Cukinijų ir pomidorų sriuba

Jums reikės: 450 g virtų pupelių (tinka konservuotos), nedidelės cukinijos, 2 pomidorų, 2 šaukštų aliejaus, 1 l daržovių sultinio (arba vandens), mažo svogūno, skiltelės česnako, kelių šakelių čiobrelių, pagal skonį rikotos, druskos ir pipirų.

  • Svogūną ir česnaką susmulkinkite, cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite riekelėmis. Pomidorus supjaustykite gabaliukais, sėklas pašalinkite.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite apie 4 minutes, kol taps skaidrus. Suberkite česnaką, išmaišykite ir pakepkite dar 30 sekundžių.
  • Sudėkite pomidorus ir cukiniją ir pamaišydami troškinkite 2–3 minutes, kol cukinija ims minkštėti. Įberkite čiobrelių lapelių, išmaišykite ir kaitinkite dar 30 sekundžių.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, sudėkite pupeles ir išmaišykite. Neuždengę virkite apie 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais. Jei norite, įberkite mėgstamų prieskonių. Pilkite į lėkštes ar sriubos puodelius, užberkite trupinto rikotos sūrio.

Batatų ir bolivinių balandų sriuba

Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom
Trinta lęšių sriuba su traškiom bolivinėm balandom / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: didelio batato, 120 ml bolivinių balandų, 450 g virtų pupelių, 450 g kokosų pieno (skardinė), 1 l daržovių sultinio, raudonos saldžiosios paprikos, didelio svogūno, 3 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, žiupsnio Kajeno paprikos, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite. Batatą supjaustykite kubeliais, saldžiąją papriką – nedideliais gabalėliais.
  • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepinkite 5–6 minutes.
  • Sukrėskite trintą česnaką, išmaišykite.
  • Suberkite batato ir paprikos gabalėlius, bolivines balandas. Pasūdykite, pagardinkite Kajeno paprika. Išmaišykite ir kepinkite apie 3 minutes.
  • Sukrėskite į puodą, supilkite sultinį, išmaišykite. Suberkite pupeles ir kaitinkite apie 30 minučių.
  • Jei sriuba bus per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. Paragavę galite įberti druskos ir pipirų.

Trinta bulvių ir kaliaropių sriuba

Trinta sriuba
Trinta sriuba / Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 kaliaropių, 3 didesnių bulvių, 360 ml daržovių sultinio, vidutinio dydžio svogūno, 6–7 skiltelių česnako, šaukšto aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Supjaustykite svogūną, pašlakstykite aliejumi, išmaišykite, dėkite į kepimo skardą ir šaukite į orkaitę 15 minučių.
  • Suberkite susmulkintas česnako skilteles, išmaišykite ir dar kepkite 10 minučių.
  • Bulves ir kaliaropes nulupkite, padalykite puselėmis ar ketvirčiais, sudėkite į puodą, užpilkite vandens, pagardinkite druska ir išvirkite. Nukoškite ir sutrinkite.
  • Suberkite kepintus svogūnus su česnakais ir sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite sultinį ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Trinta morkų sriuba su kalendra

Trinta morkų, saldžiųjų bulvių ir imbiero sriuba
Trinta morkų, saldžiųjų bulvių ir imbiero sriuba / „Shutterstock“ nuotr.

Jums reikės: 450 g morkų, 1,2 l daržovių sultinio, svogūno, šaukštelio maltos kalendros, šaukšto aliejaus, didelės saujos šviežių kalendrų, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Svogūną ir morkas susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje 3–4 minutes. Suberkite maltą kalendrą ir išmaišykite. Kepinkite 1 minutę.
  • Supilkite sultinį ir užvirkite. Virkite, kol morkos suminkštės.
  • Nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  • Dėkite ant ugnies, pagardinkite druska ir pipirais, suberkite kapotų šviežių kalendrų ir išmaišykite.
{recipe|154}
{recipe|194}
{recipe|233}
{recipe|242}
{recipe|264}
{recipe|280}
{recipe|293}
{recipe|305}
{recipe|324}