Vakarienei – užkandžiai, salotos ir vištienos patiekalai su feta
Feta – minkštas, išskirtinio skonio sūryminis sūris, kuris tinka tiek su daržovėmis, tiek su vaisiais ar miltiniais patiekalais. Siūlome išbandyti šaltus ir karštus patiekalus.
Fetos sūris buvo pradėtas gaminti Graikijos gyventojų iš avių, karvių ar ožkų pieno. Iš ožkų pieno pagamintas sūris yra aitraus skonio, iš karvių pieno – švelnesnio, iš avių pieno – sodraus skonio ir paprastai riebesnis.
Feta yra itin sūri, nes konservuojama sūryme, šiek tiek rūgštoka, 50–60 proc. riebumo. Dažniausiai valgoma viena, bet tinka ir su duona, alyvuogėmis, rūkyta dešra. Šio sūrio dėkite į makaronų, vištienos ar jūrų gėrybių patiekalus. Jeigu norite pajusti skonio kontrastą, fetą maišykite su saldžiais vaisiais, šviežiomis daržovėmis.
Patarimas. Šio sūrio natūralų skonį pajusite pamirkę jį šaltame vandenyje arba piene.