Vasariškam grilio marinatui – universalūs japoniški „Kikkoman“ padažai

Grilio patiekalai / 123RF.com nuotr.
Grilio patiekalai / 123RF.com nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio turinys
A
A

Vertybės, kurių japonai virtuvėje laikosi jau tūkstančius metų – sveikas ir kokybiškas maistas. Šiomis savybėmis pasižymi ir visame pasaulyje žinomas japoniškas sojų padažas „Kikkoman“. Jis yra brandinamas natūralios fermentacijos būdu, nenaudojant konservantų.

Sojos pagrindu gaminami skirtingų rūšių „Kikkoman“ padažai yra skirti įvairių patiekalų pagardinimui. Itin populiaru ir lengva juos naudoti, grilinant mėsą, sūrį, žuvį ar daržoves. Pateikiame kelis gardžius ir paprastus vasariškus receptus.

BBQ vištiena su keptomis daržovėmis

Jums reikės (4 asm.):

  • 2 vnt. kukurūzinių viščiukų
  • 80 ml „Kikkoman Naturally Brewed Soy“ padažo
  • 4 vnt. skiltelių česnako
  • Saujos čiobrelių
  • 80 ml „Kikkoman Teriyaki – Yakitori“ padažo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Garnyrui:

  • 2 vnt. kiniškų kopūstų
  • Cukinijos
  • Saldžiosios paprikos
  • Raudonojo svogūno
  • 300 g pievagrybių
  • 2 vnt. mažų patisonų
  • Kukurūzų burbuolės
  • 40 ml alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio čiobrelių
  • 50 ml „Kikkoman Teriyaki – Yakitori“ padažo
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Viščiukų ruošimas:

  1. Perpjaukite viščiukus per pusę arba juos atverkite.

  2. Atskirame inde paruoškite marinatą – sumaišykite „Kikkoman Naturally Brewed Soy“ padažą, čiobrelius, sukapotą česnaką, druską, pipirus.

  3. Marinuokite viščiukus 15 – 30 minučių.

  4. Likus 10 minučių iki kepimo patepkite juos „Kikkoman Teriyaki – Yakitori“ padažu ir leiskite jiems karamelizuotis, reguliariai vartant bei apšlakstant tuo pačiu padažu.

  5. Kepkite tol, kol viščiukas taps aukso rudos spalvos. Nuėmę nuo grilio leiskite jiems atsipalaiduoti bent 5 minutes.

Garnyro ruošimas:

  1. Stambiai supjaustykite visas daržoves, sumaišykite jas su aliejumi ir likusiais prieskoniais.

  2. Uždėkite daržoves kepimui, o prieš pat gamybos pabaigą apšlakstykite jas „Kikkoman Teriyaki – Yakitori“ padažu ir leiskite šiek tiek pasikaramelizuoti.

BBQ vištiena su keptomis daržovėmis/ „Kikkoman“ nuotr.
BBQ vištiena su keptomis daržovėmis/ „Kikkoman“ nuotr.

Keptas ožkos sūris pomidorų ir Teriyaki padaže

Jums reikės (4 asm.):

  • 2 ožkos sūriai (per 200 g kiekvienas)
  • 120 ml „Kikkoman Teriyaki marinade & Sauce“
  • 100 ml pomidorų pastos
  • 2 v. š. sezamo sėklų
  • Po vieną geltonos ir žalios cukinijų
  • Svogūno
  • 250 g vyšninių pomidorėlių
  • Žiupsnio rozmarinų

Ruošimas:

  1. Perpjaukite ožkos sūrius per pusę.

  2. Atskirame inde sumaišykite „Kikkoman Teriyaki marinade & Sauce“ su pomidorų pasta. Padaže apvoliokite ožkos sūrius ir apibarstykite sezamo sėklomis.

  3. Smulkiais šiaudeliais supjaustykite cukinijas, svogūną, perpjaukite pomidorėlius pusiau.

  4. Imkite keturis aliuminio folijos lakštus, dėkite į juos sūrį ir daržoves (pagal porcijas) ir apgaubkite folija.

  5. Ant grilio ar laužo kepkite gaminius 15 – 20 min.

Keptas ožkos sūris pomidorų ir Teriyaki padaže/ "Kikkoman" nuotr.
Keptas ožkos sūris pomidorų ir Teriyaki padaže/ "Kikkoman" nuotr.

Jautienos išpjova su česnakų Aioli

Jums reikės (4 asm.):

  • 600 g jautienos išpjovos
  • Pipirų pagal skonį
  • 120 ml „Kikkoman Teriyaki“ padažo

Garnyrui:

  • Didelio agurko
  • 4 ridikėlių
  • Morkos
  • Svogūno
  • 200 ml ryžių acto
  • Šakelės čiobrelių
  • 5 pipirų žirnelių
  • Didelio česnako
  • 15 ml augalinio aliejaus
  • 200 ml vynuogių aliejaus
  • Kiaušinio ir vieno trynio
  • Šaukštelio garstyčių
  • 30 ml „Kikkoman“ natūraliai brandinto sojų padažo
  • Pipirų pagal skonį

Ruošimas

Jautiena:

  1. Išpjovą supjaustykite į keturias lygias dalis ir suverkite ant 3 bambukinių iešmelių lygiagrečiai. Gausiai pabarstykite pipirais, supilkite Kikkoman Teriyaki marinatą ir marinuokite 30 minučių.

  2. Sudėkite kepsnius ant grotelių ir kepkite grilyje ant didelės liepsnos po 1 min. Iš abiejų pusių, pašlakstykite Kikkoman Teriyaki marinatu ir kepkite dar po 1 min, sumažinkite ugnį iki mažos ir kepkite dar po 2–3 min. iš abiejų pusių.

  3. Leiskite kepsniui šiek tiek ataušti ir supjaustykite gabalėliais.

Daržovės

Sušildykite ryžių actą su čiobrelių šakele ir pipirais, supilkite ant juostelėmis pjaustytos morkas ir svogūno, palikite ataušti. Agurką ir ridikėlius supjaustykite.

Česnakų Aioli (galite paruošti iš anksto):

  1. Apšlakstykite česnaką augaliniu aliejumi ir kepkite orkaitėje 20 minučių 180° C temperatūroje.

  2. Iškeptą česnaką sumaišykite maišytuvu su kiaušiniu ir kiaušinio tryniu, įdėkite garstyčių, „Kikkoman“ natūraliai brandinto sojų padažo ir pipirų, sumaišykite ir palaipsniui pilkite vynuogių aliejaus, kol pasieks majonezo konsistenciją.

Jautiena grilyje/ „Kikkoman“ nuotr.
Jautiena grilyje/ „Kikkoman“ nuotr.

Jautienos mėsainiai su „Kikkoman Teriyaki“ padažu ir sūriu „Mimolette”

Jums reikės (4 asm):

  • 4 mėsainių bandelių
  • 150 g sūrio Mimolette
  • Pomidoro
  • Agurko
  • Šaloto svogūno
  • Valgomojo šaukšto garstyčių

Paruošti mėsainio mėsai:

  • 600 g jautienos
  • Svogūno
  • 100 ml „Kikkoman Teriyaki“ padažo
  • Pusės šaukštelio šviežių aitriųjų pipirų
  • 10 g laiškinio česnako

Karamelizuotiems Svogūnams:

  • 3 raudonųjų svogūnų
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 2 šaukštų cukraus ar medaus
  • 50 ml natūraliai brandinto sojų padažo „Kikkoman“
  • 30 ml balzamiko acto

Pomidorų salsai:

  • 2 pomidorų
  • 2 svogūnų
  • Česnako
  • 6 g laiškinio česnako
  • Pusės šaukštelio šviežių aitriųjų pipirų
  • 500 ml pomidorų sulčių ar pomidorų savo sultyse

Ruošimas

Mėsos maltinukai:

1. Rupiai sumalkite mėsą, sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus, aitriąją papriką, česnakus. Užpilkite „Kikkoman Teriyaki“ padažo.

2. Iš mėsos suformuokite 4–is vienodus plokščius maltinukus. Prieš kepimą šiek tiek pamarinuokite.

3. Kepkite maltinukus grilyje. Neperkepkite, mėsa viduje turi likti rausva. Ant karšto maltinio uždėkite po grežinėlį sūrio Mimolette, kad šiek tiek aptirptų.

Svogūnų marmeladas:

1. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į puodą, užpilkite vynu ir virkite, kol suminkštės (~1 val.).

2. Įpilkite „Kikkoman“ natūraliai brandinto sojų padažo, balzamiko acto. Įberkite cukraus ar skysto medaus, gerai išmaišykite ir atvėsinkite.

Salsa padažas:

1. Supjaustykite svogūnus, česnakus ir kepkite įkaitintame aliejuje kol įgaus auksinį atspalvį.

2. Sudėkite pomidorus, smulkintą aitriąją papriką. Įpilkite pomidorų sultis ir troškinkite iki padažas taps vientisos masės. Užbarstykite laiškinio česnako.

Bandelės:

Bandeles šiek tiek paskrudinkite grilyje, uždėkite Salsa padažo, po kelias riekeles agurko, pomidoro, mėsos maltinį ir karamelizuotų svogūnų.

Jautienos mėsainiai su „Kikkoman Teriyaki“ padažu ir sūriu „Mimolette”/ "Kikkoman" nuotr.
Jautienos mėsainiai su „Kikkoman Teriyaki“ padažu ir sūriu „Mimolette”/ "Kikkoman" nuotr.

Kepta vištienos krūtinėlė Teriyaki marinate

Receptą kviečiame žiūrėti žemiau. 

<p>Kepta vištienos krūtinėlė Teriyaki marinate<br></p>