Vasariškos Alfo Ivanausko salotos karštam savaitgaliui
„Šiame recepte naudojami pomidorai puikiai dera su uogomis, todėl drąsiai galima naudoti šilauoges ar gervuoges. Atrodys puikiai ir suteiks nepakartojamą skonį. Pieniški produktai, kaip mocarela, itin dera su uogomis, tad šios salotos bus tikra skonio bomba“, – žada Alfas Ivanauskas.
Tiesa, jis pabrėžia, kad šios salotos turi būti valgomos vienos, be jokių karštų patiekalų šalia. Jos vertos būti dėmesio centre.
POMIDORŲ SALOTOS SU UOGOMIS IR MOCARELA
4 asmenims jums reikės:
400 g įvairių pomidorų
1 mango
300 g įvairių uogų (gervuogių, aviečių, šilauogių)
400 g mocarelos
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
Kelių šaukštų balzaminio acto kremo
Žiupsnelio druskos
Kelių lapelių mėtų arba pipirinės daigų
Kaip pasigaminti:
1. Pomidorus ir mangą supjaustykite ir išdėliokite lėkštėje.
2. Suberkite uogas ir išdėliokite mocarelą.
3. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, balzaminio acto kremu, pagardinkite druska ir žalumynais.