Velykinis varškės desertas „pascha“
Jei ir jūs sutinkate, kad gardus maistas – nebūtinai tas, kuriam paruošti reikia skirti pusdienį, o skaniausi desertai dažnai ir patys paprasčiausi, šis receptas – jums. „Pascha“ (kitaip dar vadinama velyke) – slaviškas varškės ir džiovintų vaisių desertas, ruošiamas Velykoms. Gaminkite ją iš vakaro, o mėgaukitės ryte.
6–8 porcijos
- šaukštas želatinos
- 2 šaukštai pieno
- 600 g pusriebės varškės
- 150 g minkšto sviesto
- 110 ml grietinės
- 200 g saldinto sutirštinto pieno
- 2 šaukštai cukraus
- po 2 šaukštus smulkintų džiovintų ananasų, papajų, abrikosų
- 80 g šilauogių
- smulkintų pistacijų
Gaminimas
Želatiną metaliniame dubenėlyje užpilkite pienu ir palikite kelioms minutėms. Ištirpinkite virš labai lėtos ugnies nuolat maišydami. Palikite atvėsti.
Varškę pertrinkite per sietelį. Dubenyje kruopščiai išsukite ją su sviestu, kad neliktų gumuliukų. Įmaišykite sutirštintą pieną, cukrų, džiovintus vaisius, želatiną, atsargiai – šilauoges.
Apvalų maždaug 18–20 cm skersmens keraminį indą padenkite maistine plėvele (galite naudoti ir kepimo formą atsegamais kraštais). Sukrėskite varškės masę, tvirtai prispauskite šaukštu, išlyginkite paviršių. Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą, geriausia nakčiai.
Kitą dieną „paschą“ išverskite iš indo (išimkite iš formos) į serviravimo lėkštę, nuplėškite plėvelę. Apibarstykite smulkintomis pistacijomis.