„Vilkinės piknike“ pasiektas didžiausio Lietuvoje pagaminto plovo rekordas
Savaitgalį Vilniaus rajone esančiame Vilkinės kaime nuskambėjęs „Vilkinės piknikas“ įėjo į istoriją – šeštadienį čia pasiektas didžiausio kada nors Lietuvoje pagaminto plovo rekordas.
Šeštadienį surengtas „Vilkinės piknikas“ lankytojams pažėrė visą eilę skirtingų pramogų. Netikėčiausia iš jų – gardaus rekordo siekimas: Artimųjų Rytų virtuvės restorano „Kinza“ šefas Shamsiddin Xojimidirodov kartu su komanda renginio svečiams paruošė autentišką uzbekišką plovą, kurį gamino iki šiol Lietuvoje nematyto dydžio – net 200 l talpos – kazane, atgabentame iš Uzbekistano.
„Šefas ir komanda suskaičiavo, kad tokiam milžiniškam plovui pagaminti prireikė net 5 valandų. Stengtis buvo verta, nes šis patiekalas įėjo į istoriją: nors pasaulyje vienas už kitą didesni plovai ruošiami kasmet – naujausias 7360 kg svėrusio plovo-milžino pasaulio rekordas dar pernai pasiektas Uzbekistano sostinėje Taškente – Lietuvoje tokio rekordo dar nebuvo, taigi „Vilkinės pikniko“ metu užfiksuotas naujas šalies rekordas“, – sako pikniką rengiančio sezoninio restorano „Vilkinė“ šeimininkas Domas Vyšniauskas.
Autentiškam plovui pagaminti šefui ir komandai prireikė daugiau nei po 20 kg ryžių ir ėrienos, per 10 kg morkų ir svogūnų. Gardų patiekalą virtuvės profesionalai virė tiesiai ant didžiulio laužo, jį skanino unikaliais zira prieskoniais ir raugeriškio uogomis. Be istorinio rekordo siekimo, „Kinza“ paruošė kalną falafelių ir liulia kebabų.
Taip pat „Vilkinės pikniko“ lankytojus šeštadienį džiugino ir daugiau smagių pramogų. Pavyzdžiui, pažintis su gilias šaknis turinčia Vilkinės krašto istorija ir kaimą supančia turtinga gamta, sportiniai žaidimai vaikams ir jų tėvams, maudynės visai čia pat tekančioje Neryje, pramogos pirtyje, gyvos muzikos koncertas – „X Faktoriaus“ žvaigždės Monikos Juškevičiūtės dainos, dešimtmetės solistės Barboros Matuzaitės pasirodymas, ispaniškų ritmų grupė „Los Secretos de Pablo“ bei legendinis duetas „Royal Balkon“, nutraukęs savo turą po Europą ir į Vilkinę atvykęs vos vienai nakčiai.
Visai šeimai skirtą „Vilkinės pikniką“ sezoninio restorano „Vilkinė“ šeimininkai Domas Vyšniauskas ir Mykolas Lepeška surengė jau antrus metus iš eilės.
Savo veiklą „Vilkinė“ pradėjo 2017-ųjų pavasarį, ir tapo „Zero mile“ maisto gamybos kultūros pradininke Lietuvoje. „Zero mile“ – tai pasaulyje sparčiai populiarėjanti maisto gamybos ir vartojimo filosofija, kurios principas – maistą gaminti iš čia pat pačių užaugintų produktų.
Lietuvių simpatijas per trumpą laiką „Vilkinė“ pelnė dėl savaitgaliais organizuojamų vėlyvųjų pusryčių, kurių metu sezoninio restorano svečiai kviečiami pasivaikščioti miškuose, pievose ir paupiu bei čia pat, greta daržų ir sodų, papusryčiauti gamtoje.