Vilniaus rotušėje atidarytas naujas restoranas: Tomai Vaškevičiūtei – mylimojo bučinys

Restorano atidarymo akimirkos / Restorano nuotr.
Restorano atidarymo akimirkos / Restorano nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Vilniaus rotušėje duris atvėrė baras-restoranas „Kristoforas“ – nauja kulinarinė erdvė, kurioje pasaulio skoniai susitinka su prancūzų virtuvės klasika. Naująją erdvę pačioje miesto širdyje su įkurtuvėmis sveikino ir Vilniaus meras Valdas Benknuskas bei kiti žinomi visuomenės veikėjai.

Tarp renginio svečių buvo galima išvysti ir dažnai viešumo privengiančią porą – Tomą Vaškevičiūtę su mylimuoju architektu Aleksandru Kavaliausku. Pastarasis, vienoje rankoje laikydamas vyno taurę, romantiškai glaudėsi prie širdies draugės ir bučiavo jos plaukus.

Kultūrų dialogas per maistą

Restorano įkūrėja Jolanta Šlapelienė sako, jog „Kristoforas“ – tai ne tik restoranas, tai kultūrų dialogas per maistą, kur kiekvienas patiekalas pasakoja istoriją apie pasaulio skonių įvairovę.

Šis požiūris atskleidžia ir pagrindinę restorano koncepciją – sukurti unikalią erdvę, kur tradicija tampa tiltu tarp skirtingų kulinarinių pasaulių.

Toma Vaškevičiūtė su mylimuoju architektu Aleksandru Kavaliausku
Toma Vaškevičiūtė su mylimuoju architektu Aleksandru Kavaliausku / Restorano nuotr.

Restorano virtuvės šefas Ernestas Viršilas – tikras profesionalas ir kulinarijos menininkas su daugiau nei 23 metų patirtimi aukščiausio lygio restoranuose Lietuvoje ir Anglijoje, dirbęs paties Gordono Ramzio restorane. Jo unikalus bruožas yra gebėjimas suderinti tarptautines virtuves, išsaugant griežtą prancūziškos klasikos discipliną.

Vakaro metu šefas svečius vaišino japonine seriole, škotiška lašiša, Patagonijos mažaisiais kalmarais, foie gras ir lietuviška stirniena. Tai keli iš patiekalų, kuriuos galės ragauti ir restorano lankytojai.

Vyno pasaulis: ekspertiškas pasirinkimas

Restorano vyno korta – tai ypatingas projektas, atspindintis gilų profesionalų supratimą apie vyno kultūrą. Joje lankytojai galės rasti Jolantos ir Daliaus Šlapelių asmeninės kolekcijos egzempliorių bei kruopščiai atrinktų pripažintos vyno ekspertės Jūratės Sprindžiūnaitės gėrimų.

Valdas Benknuskas
Valdas Benknuskas / Restorano nuotr.

Kiekvienas vyno butelis šioje kolekcijoje – tai ne tik gėrimas, bet ir pasakojimas apie konkrečių vynuogynų istoriją ir tradicijas.

„Kristoforas“ – tai daugiau nei restoranas. Tai kulinarinė kelionė, kviečianti patirti pasaulio skonių harmoniją tradicijos prieglobstyje, kur kiekvienas patiekalas tampa kultūrinės patirties dalimi.