VIP gurmaniškos vakarienės svečiai atskleidė savo valgymo įpročius

Donatas ir Dileta Kisieliai, Asta Valentaitė, Mantas Petruškevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Donatas ir Dileta Kisieliai, Asta Valentaitė, Mantas Petruškevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Antradienio vakarą gero maisto mėgėjai traukė į gurmanišką vakarienę sostinės centre. 8-ąjį gimtadienį pasitinkantis baras „California“ pakvietė išbandyti naujojo meniu patiekalų.

Antradienio vakarą į barą „California“ susirinkę lankytojai mėgavosi gurmaniška vakariene. Čia buvo pristatytas naujasis virtuvės šefės Aldonos Gečienės sukurtas meniu „California Gourmet Meniu“.

Ragauti naujų patiekalų atvyko ir žinomi žmonės. Tarp jų – Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė, Rasa Arlauskienė, Dileta Meškauskaitė-Kiselienė, Sergejus Troščenkovas ir kiti.

Dileta Meškaitė-Kiselienė Žmonės.lt sakė, kad ragauti keisčiausių patiekalų ji visai nebijo.

„Stengiuosi paragauti visko, kas yra įdomu ir neragauta. Net ir krokodilo esu ragavusi. Bet negalėčiau suvalgyti vorų, jokių voragyvių, skruzdėlių. Meksikoje kartą jas valgiau, tai po to labai laukiau tekilos, kad galėčiau užsigerti“, – juokėsi Dileta.

Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gurmaniškos vakarienės akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Paklausta, kiek daugiausiai jai yra tekę sumokėti už vakarienę, ši įvardijo nemenką sumą: „Brangiausia mūsų su Donatu vakarienė kainavo 500 eurų. Valgėme Švedijoje. Tačiau buvo verta.“

Dileta sako, kad namuose ji labai mėgsta suktis virtuvėje. "Namuose aš dievinu gaminti, maistas yra mano aistra. Kiekvieną vakarą prieš eidama miegoti įsijungiu įvairiausius maisto tinklapius, viską perskaitau. Tai - mano romanas prieš miegą. Taip pat mėgstu eksperimentuoti. Viso patiekalo pagal receptą nesu gaminusi", - sakė ji.

O gaminti ji mėgo net ir vaikystėje. Jau tuomet šeimą stebindavo išradingiausiais patiekalais. "Mano tėtis turėjo anksčiau restoraną, tai kad neičiau į darželį, sėdėdavau virtuvėje. Nuo pat mažens savo tėvus stebindavau įvairiausiais pusryčiai ir įvairiausias deriniais, kaip pavyzdžiui, rauginti agurkai su uogene ant baltos duonos", – juokėsi Dileta.

Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gurmaniškos vakarienės akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

.Į vakarienę atvykusi Asta Valentaitė sakė, kad visgi labiau mėgsta įprastą maistą.

„Kažkokių keistenybių neteko ragauti. Nemėgstu keistenybių, kokio vikšrelio tikrai neragaučiau“, - juokėsi Asta.

Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gurmaniškos vakarienės akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Asta sako, kad pastaruoju metu tenka dažniau suktis virtuvėje, tačiau ji tuo mėgaujasi: „Dabar dažniau tenka gamintis namuose, nes restoranų maistas pabosta. Vis tiek namuose gamintas maistas vienas skaniausių. Taip pat turiu labai gerų draugų, kurie mėgsta gaminti, tai dažnai organizuojame vakarienes draugų būryje.“

Tačiau eksperimentuoti ji nemėgsta: „Mėgstu tradiciškai, tvarkingai suderintus produktus. Mėgstu italų virtuvę, kuri yra paprasta ir skani. Tai ir gaminu tokius nesudėtingus patiekalus.“

Moteris pripažįsta, kad Vilniuje gero maisto restoranų pasirinkimas mažas. „Vilniuje didelio pasirinkimo, kur nueiti pavakarieniauti nėra. Čia ne Londonas, ne Paryžius – pagal Vilniaus dydį ir tiek vietų“, - Žmonės.lt sakė Asta Valentaitė.

Gurmaniškos vakarienės akimirka
Gurmaniškos vakarienės akimirka / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Atsinaujinęs baras nuo šiol lankytojus kvies ir neįpareigojančiai vakarienei. Idėja taip pritaikyti barą kilo iš maistą ir gėrimus dievinančių Vakarų Europos miestų: Barselonos, Paryžiaus, Milano, kuriuose barai-restoranai akimirksniu transformuojasi: baltos staltiesės nuimamos, pagarsinama muzika ir lankytojai toliau tęsia bendravimą neįpareigojančioje aplinkoje. Taigi tas pats lankytojų laukia ir Vilniaus bare „California“ – čia ir toliau vyks vakarėliai, bei užkandžiai iki paryčių.