„Virtuvės mitų griovėjai“ iš kulinarinių knygų prestižinių apdovanojimų parsivežė sidabrą

Alfas Ivanauskas (centre), Ali Gadžijevas (kairėje) ir Robertas Daskevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Alfas Ivanauskas (centre), Ali Gadžijevas (kairėje) ir Robertas Daskevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-02-24 13:16
AA

Vos pristatę jau antrąją savo knygą „7 ingredientai draugams“, „Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius pakėlė sparnus ir išskrido į Prancūzijos sostinė Paryžių. Trijulė dalyvavo prestižiniuose kulinarinių knygų apdovanojimuose „Gourmand World Cookbook Awards 2012“, kuriuose už savo pirmąją knygą „7 ingredientai” buvo nominuoti dvejose kategorijose – „Geriausios Rytų Europos šalių virtuvės knygos“ ir „Geriausios kulinarinės fotografijos knygos“.

Apdovanojimuose dalyvavę „Virtuvės mitų griovėjai“ nenusivylė – jie gavo du apdovanojimus. „Parvežame du apdovanojimus. Mūsų knyga pripažinta geriausia kulinarine knyga Lietuvoje, o sidabrą, antrą vietą ir antrą apdovanojimą gavome nominacijoje „Geriausia Rytų Europos kulinarinė knyga“. Labai džiaugiamės, kad Lietuvos vardas nuo šiol skambės ne tik krepšinio kontekste. Netikėta, bet viso vakaro metu mūsų knyga domėjosi ne tik leidėjai iš Italijos, Belgijos, Prancūzijos, Ispanijos ir Rusijos, bet ir Kanados“, – džiaugsmo neslėpė A.Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjai“ Paryžiuje už savo pirmąją kulinarinę knygą įvertinti sidabru (14 nuotr.)
+8
 

Kulinaras Žmonės.lt pasakojo, kad apdovanojimai vyko Luvro muziejuje. Šventėje dalyvavo kulinarinių knygų autoriai, fotografai, laidų vedėjai, žurnalų ir knygų redaktoriai bei leidėjai. Iš viso – net 1000 kviestinių svečių, tarp kurių buvo ir Lietuvos atstovai.

„Visi sėdėjo prie apskritų staliukų.  Buvo patiekti gurmaniški užkandžiai ir vynas. O vakaro pabaigoje visi buvo pakviesti į viena iš Luvro salių. Labai geras jausmas, kai tokioje vietoje tavo knyga stovi tarp kitų garsių meno kūrinių“, – įspūdžiais dalijosi Alfas.

Alfas Ivanauskas (dešinėje) ir Ali Gadžijevas / Asmeninio albumo nuotr.

Vyras tikino, kad „Gourmand World Cookbook Awards 2012“ prezidentas Edouardas Cointreau labai gyrė „Virtuvės mitų griovėjų“ knygos estetiką.

„Jis sakė, kad mūsų sukurta knyga savo estetika išsiskiria iš visų tokio pobūdžio knygų, o tai yra ne profesionalams skirta knyga. Dovanų gavęs antrąją mūsų knygą „7 ingredientai draugams“, negalėjo patikėti, kad išleidome jau antrąją. Jis šmaikštavo, kad vien pažiūrėjus į mus, jam pasidaro aišku, iš kur tokia knygos estetika“, – džiūgavo Alfas Ivanauskas.

„Virtuvės mitų griovėjų“ trijulė pristatė antrąją kulinarinę knygą (59 nuotr.)
+53