„Virtuvės mitų griovėjai“ keliems šimtams draugų pristatė antrąją kulinarijos knygą
Kulinarijos magų ir virtuvės mitų griovėjų trijulė Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius pirmadienio vakarą keliems šimtams draugų ir bičiulių pristatė antrąjį savo kūrinį – receptų knygą „7 ingredientai draugams“.
Praėjusių metų pavasarį debiutinę knygą išleidęs trejetukas, nepraėjus nei metams į dienos šviesą paleido ir dar vieną savo darbą. Šį kartą – dar storesnę ir daugiau nei 150 receptų talpinančią knygą. Joje tradiciškai yra tik tie patiekalai, kuriems pagaminti prireiks ne daugiau nei 7 ingredientų.
Į antrąją knygą, kurią išleido leidykla „Laisvos valandos“, virtuvės šefai sudėjo visus atsakymus į klausimus, kuriuos jiems užduodavo draugai ir bičiuliai.
Į knygos pristatymą naktiniame Vilniaus klube „Exit“ susirinko artimiausi knygos autorių šeimų nariai, bičiuliai. Tarp jų – nemažas būrys gerai žinomų žmonių. Rankose spausdami kaspinėliais perriškus stalo įrankius, tokios neįprastos dovanos pageidavo vakaro kaltininkai, atskubėjo Ugnė Skonsmanaitė, Mindaugas Stasiulis, Jogaila Morkūnas su Austėja Jablonskytė, Beata Nicholson, Liutauras Salasevičius, Benediktas Vanagas, Jurga Anusauskienė, Jolanta Rimkutė ir kiti.
Patys virtuvės mitų griovėjai buvo įsisegę juvelyrės Tomos Jankauskaitės dekoruotus stalo įrankius-seges, taip patvirtindami ne tik talentingų kulinarų, bet ir stilingų vyrukų vardą.
Praėjus daugiau nei valandai po renginio pradžios, vyrukai žengė ant scenos ir kalbą pradėjo nuo padėkų. Po kalno Alfo padėkos žodžių, Ali nusprendė atskleisti, kaip kilo idėja išleisti knygą „7 ingredientai draugams“.
A.Gadžijevas pasakojo, kad prieš didžiąsias metų šventes jų visų trijų mobilieji telefonai netyla, nes visi draugai turi daugybę klausimų – kaip paruošti vištienos krūtinėlę, kaip paruošti atsivežtas krevetes ir panašiai. „Galiausiai užkniso, todėl ir išleidome knygą“, – žodžių į vatą nevyniodamas juokėsi Ali.
Prestižinės nominacijos
Praėjus kelioms dienoms po šio knygos pristatymo, Alfas, Ali ir Martynas kels sparnus į Paryžių, kur jų pirmoji knyga „7 ingredientai“ dalyvaus kulinarinių knygų apdovanojimuose „Gourmand World Cookbook Awards 2012“.
Debiutinė knygą nominuota net dvejose kategorijose – Geriausios Rytų Europos šalių virtuvės knygos ir Geriausios kulinarinės fotografijos knygos vardo.