„Virtuvės mitų griovėjai“ savo sukurtą šokoladą pagardino salotoms skirtais priedais

Iš kairės: Martynas Praškevičius, Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Iš kairės: Martynas Praškevičius, Alfas Ivanauskas ir Ali Gadžijevas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2012-11-09 00:48
AA

„Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius – Kauno naktiniame klube „Macao“ įrengtoje improvizuotoje laboratorijoje pademonstravo, kaip gaminamas keturių rūšių šokoladas, pagardintas netradiciniais priedais – rinktinėmis pistacijomis, alyvuogių dribsniais, matė arbata, alyvuogių aliejaus dribsniais.

Trijulė, kurios šou stebėjo kviestinė publika, savo naująjį ir pirmąjį gaminį, kurį bus galima įsigyti tik internetu, pristatė per maždaug penkiolika minučių trukusį performansą. Jo metu ant specialiai įrengto stalo, nukrauto įvairiais produktais, „Virtuvės mitų griovėjai“ liejo ryškių spalvų skysčius, ingredientus kaitino ugnimi ir vis kažką maišė metaliniuose induose. 

Vakaro akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Tai buvo parodomoji programa. Iš tiesų kelis kilogramus šokolado tenka gaminti visą dieną“, – sakė A.Ivanauskas. Iš viso jis su kolegomis sukūrė dešimt skirtingų rūšių šokoladų, tačiau kol kas nusprendė gardumynų mėgėjų teismui pateikti tik keturis. Visų jų bendras pavadinimas – „Fusion“, reiškiantis, kad įmanoma suderinti įprastai tarpusavyje nederinamus produktus.

Tam, kad būtų įmanoma saldėsius atskirti, jie sunumeruoti nuo 1 iki 4. Pasak A.Ivanausko, įvardinti šokoladus skaičiais nutarta nenorint jų pavadinti šabloniniais, neįdomiais pavadinimais. Be to, saldumynams sukurta neįprasta pakuotė – jie bus pateikiami 140 gramų talpos metalinėse skardinėse, specialiai pagamintose Lietuvoje. 

„Virtuvės mitų griovėjai“ šokolado pagrindą atsiveža iš Belgijos, tačiau neatskleidžia, kur perka alyvuogių ir alyvuogių aliejaus dribsnius. „Įvairiose pasaulio virtuvėse šie priedai naudojami pagardinti salotas, karštus patiekalus. O mes jais paįvairiname šokoladą“, – teigė A.Ivanauskas. Šokolado gamybos meno vaikinai mokėsi Belgijoje. Pradinius kursus išklausė visi trys, o į slapčiausius kūrybos niuansus gilinosi A.Gadžijevas. 

„Virtuvės mitų griovėjai“ sako, kad iki Naujųjų metų saldumynų mėgėjams nori pateikti dar kelias, kol kas tobulinamas staigmenas. 

Vakaro akimirka / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.