„Man ypač smagu gaminti, kai noriu ką nors palepinti arba parodyti dėmesį. Nors kartais patiekalas gal ir ne visai pasiseka, procesas vis tiek džiugina, nes tai – irgi kūryba“, – sako operos solistė Ieva Barbora JUOZAPAITYTĖ (28).
Augusi muzikų Eglės ir Vytauto Juozapaičių šeimoje, atlikėja iki šiol daug sentimentų jaučia tėvų ruoštam maistui. „Man be galo patinka mamytės virta šaltiena, tėvelio kepti kotletai, – pasakoja. – Labai retai šiuos patiekalus perku, nes žinau, kad jų skonis neprilygs tėvelių gamintiems.“
Prisimindama vaikystę Ieva Barbora juokiasi, kad kai su dviem vyresnėmis seserimis likdavo namuose vienos, darydavo skaniausią pasaulio desertą – sviestą sumaišydavo su cukrumi bei kakava ir valgydavo, kol suskausdavo pilvus. „Augdamos sesės nebuvo linkusios gaminti, kartais joms valgį ruošdavau aš, – prisimena. – Tačiau viskas pasikeitė, kai tapo mamomis: Vaiva dabar – užtepėlių guru, Vaida – puiki konditerė. Na, o aš vis dar mokausi iš geriausių...“