„Šventai tikiu, kad mokėti gaminti – svarbus įgūdis. Stengiuosi parodyti, kad tai gali būti labai paprasta“, – sako Ariogaloje, ant Dubysos kranto, gyvenanti maisto tinklaraščio „Minimali virtuvė“ autorė Emilija DUKAUSKAITĖ (25).
Virtuvės reikalai Emilijai kėlė smalsumą nuo mažumės. Prisimena, kaip stebėdavo kiaušinienę kepantį tėtį, o septynerių jau mokėjo ją paruošti pati. Anksti pradėjusią eksperimentuoti dukrą palaikė, skatino ir mama. „Studijuodama gyvenau bendrabutyje. Man buvo keista matyti, kad jauni žmonės nemoka gaminti. Manau, sugebant ruošti maistą lengviau išgyventi net sudėtingose situacijose“, – tiki Emilija.
Rašyti tinklaraštį „Minimali virtuvė“ ji pradėjo prieš metus. „Tačiau iš pradžių kokius dvejus tas blogas gyveno mano galvoje, – pasakoja. – Ne tik šeimoje – ir tarp draugų visada buvau žmogus, kuris gamina, kuris į vakarėlius atsineša vaišių. Ir jie, ir sužadėtinis seniai skatino pradėti rašyti virtualų virtuvės dienoraštį. Delsiau, nes, matyt, paprasčiausiai bijojau savo eksperimentus rodyti viešai. Tačiau ryžausi ir esu laiminga.“