Viskas iš žuvies

Žuvys / Shutterstock nuotr.
Žuvys / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-07 17:00
AA

Žuvis galima ne tik kepti, bet ir pasigaminti įdomesnių patiekalų, pavyzdžiui, žuvies rutuliukų su kokosais. Jei mėgstate krevetes, paskanaukite keptų ant grotelių.

Ant iešmelių keptos krevetės

Ant laužo keptos krevetės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 1 kg karališkųjų lukštentų krevečių, šaukšto aitriųjų paprikų padažo, 2 apelsinų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, didelio svogūno, 2 skiltelių česnako, pagal skonį druskos, žiupsnelio pipirų, 120 ml obuolių sidro, svogūno.

  • Paruoškite marinatą. Labai gerai nušveistą vieno apelsino žievelę nutarkuokite, iš abiejų vaisių išspauskite sultis.
  • Svogūną ir česnaką sukapokite, pakepinkite aliejuje.
  • Suberkite šaukštą nutarkuotų apelsino žievelių, supilkite sultis, sidrą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol nemažai skysčio nugaruos, masė turi sutirštėti.
  • Pagardą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, sukrėskite aitriųjų paprikų padažą ir atvėsinkite.
  • Į marinatą sumeskite krevetes ir palikite marinuotis per naktį.
  • Jas suverkite ant vandenyje mirkytų medinių iešmelių ir labai trumpai pakepkite ant grotelių.
  • Galima tiekti apšlaksčius likusiu marinatu.

Rutuliukai su kokosais

Jums reikės: 500 g baltos žuvies, pusės stiklinės kokosų drožlių, pagal skonį kapotų kalendrų, 80 ml kokosų kremo, 4 šaukštų miltų, pagal skonį druskos, maltų baltųjų pipirų, saujelės džiūvėsėlių, pusės žaliosios citrinos sulčių.

  • Žuvį nuplaukite, išdarinėkite, sumeskite į elektrinio trintuvo indą.
  • Ten pat suberkite kokosų drožles, kalendras, sukrėskite kokosų kremą ir trinkite, kol masė taps vienalytė.
  • Ją pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis, įmaišykite miltus.
  • Iš masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose ir išdėliokite kepimo skardoje.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Jei norite traškesnių rutuliukų, galite skrudinti ir gruzdintuvėje ar keptuvėje aliejuje.

Žuvis aštriame padaže

Ant laužo keptos krevetės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: apie 800 g žuvies, gabalėlio aitriosios paprikos ankšties ir saliero gumbo, 2 pomidorų, 2 morkų, 2 didelių svogūnų, 1,5 natūralaus žuvų sultinio, l,5 vandens, 2 šaukštų želatinos, kelių krapų šakelių, 2 laurų lapelių, 4 kvapiųjų pipirų, pagal skonį druskos, pipirų, grūdėtųjų garstyčių.

  • Žuvį išdarinėkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  • Sultinį supilkite į puodą, suberkite kvapiuosius žirnelius, smulkintą saliero gumbą, griežinėliais pjaustytą morką, išvalytą ir sukapotą aitriąją papriką, sukrėskite garstyčias, sudėkite žuvį ir virkite nustačiusi mažą kaitrą apie 15–20 min.
  • Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite pastovėti.
  • Išbrinkusią ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir supilkite į žuvies puodą.
  • Supilstykite žuvienę į stiklainiukus ir palikite ataušti.
  • Įberkite kapotų krapų ir papuoškite krapų šakelėmis.

Bulvienė su žuvimis

Jums reikės: ilgavaisio agurko, 200 g baltos upės žuvies filė, 10 mažų kaparėlių, nedidelio gabalėlio imbiero šaknies, šaukštelio rudojo cukraus, pusės citrinos sulčių, po šaukštą alyvuogių aliejaus ir austrių padažo, pagal skonį kapotų petražolių.

Bulvienei: 4 didesnių bulvių, pusės saliero gumbo, 2 stiklinių natūralaus daržovių sultinio, 2 šaukštų sviesto, svogūno, 150 ml grietinėlės, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Žuvį labai gerai nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, suberkite į dubenį, pasūdykite, pagardinkite citrininiais pipirais, kapotomis petražolėmis ir tarkuotais imbierais.
  • Suberkite cukrų, suplikite austrių padažą, aliejų, citrinos sultis, gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti bent 2 val.
  • Agurką ir kaparėlius sukapokite, įmaišykite į žuvį, masę dar kartą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
  • Bulves ir salierą nulupkite, supjaustykite griežinėliais, sudėkite į puodą su sultiniu ir virkite nustačiusi mažą kaitrą, kol suminkštės.
  • Svogūną nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste, sukrėskite į puodą su bulvėmis, supilkite grietinėlę, dar trumpai pakaitinkite, įberkite druskos, pipirų ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
{recipe|3518}
{recipe|3707}
{recipe|4088}
{recipe|4314}
{recipe|4873}