Vištienos iešmeliai

Vištienos iešmeliai / Redakcijos archyv.
Vištienos iešmeliai / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Vištienos iešmeliai – lengvai paruošiamas ir labai gardus patiekalas. Jei saugote dailias linijas, skanaukite tik su šviežiomis daržovėmis, o jei norisi sočiau – išsivirkite birių ryžių.

Jums reikės: vištienos krūtinėlės, pusės raudonosios paprikos.

Marinatui: 60 ml obuolių acto, 80 g rudojo cukraus, 3 v. š. garstyčių padažo, 3 skiltelių sutrintų česnakų, 2 v. š. žaliosios citrinos sulčių, 1 a. š. druskos, 1 a. š. pipirų, 2 v. š. alyvuogių aliejaus.

  • Vištienos krūtinėlę supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į dubenį.
  • Ten pat suberkite ir supilkite visus marinatui skirtus produktus.
  • Gerai išmaišykite ir palikite bent 2 val. marinuotis.
  • Papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklytes. Supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais.
  • Išsimarinavusią vištieną išimkite iš skysčio, nuspauskite ir suverkite ant medinių iešmelių pramaišiui su raudonosios paprikos gabalėliais.
  • Iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 min.
  • Patiekite su šviežiomis salotomis ir aštriu pomidorų padažu.