Vištienos sugadinti neįmanoma!
Vištienos patiekalus paruošti visai nesudėtinga, o tinka jie bemaž visiems – mėsa minkšta, lengvai virškinama ir liesa.
Salotos stiklainyje
Jums reikės: raudonojo svogūno, geltonos saldžiosios paprikos, virtos bulvės, 2 pomidorų, morkos, kelių saujelių gražgarsčių, 2 keptų viščiukų krūtinėlių puselių, kelių salierų ar petražolių šakelių.
Užpilui: šaukštelio garstyčių, šaukšto alyvuogių aliejaus, šaukšto citrinų sulčių, 2 šaukštų natūralaus jogurto, druskos, pipirų.
- Pirmiausia iš visų nurodytų produktų sumaišykite užpilą ir sukrėskite į du stiklainius.
- Svogūną ir papriką supjaustykite šiaudeliais, bulvę – griežinėliais, pomidorus – skiltelėmis, morkas sutarkuokite, o mėsą susmulkinkite kąsnio dydžio gabalėliais.
- Į indelius su padažu daržoves sluoksniuokite taip: svogūnai, paprikos, bulvės, pomidorai, saujelė gražgarsčių, morkos, likusios gražgarstės.
- Ant viršaus sudėkite vištieną ir papuoškite žalumynais.
Sriuba su pievagrybiais ir kokosų pienu
Jums reikės: 300 g viščiukų filė, skardinės (400 ml) kokosų pieno, 300 g pievagrybių, aitriosios paprikos, 20 g šviežio imbiero, 3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių, kelių šviežių petražolių šakelių, šaukšto sezamų aliejaus, 2 tirpaus sultinio kubelių, 1–2 šaukštų sojų padažo.
- Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstykite sojų padažu ir atidėkite. Imbierą ir aitriąją papriką sukapokite, grybus nuvalykite ir supjaustykite puselėmis ar ketvirčiais.
- Puode įkaitinkite sezamų aliejų, suberkite paprikos gabalėlius, grybus ir porą minučių pakepinkite.
- Sudėkite mėsą, supilkite kokosų pieną, įpilkite dar 400 ml vandens, sumeskite sultinio kubelius, sulašinkite citrinų sultis, suberkite imbierus ir, kai ims burbuliuoti, virkite 12 minučių.
- Prieš nukaisdami paragaukite ir, jei reikia, įpilkite dar sojų padažo.
- Apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
Vištienos „Chow Mein“
Jums reikės: 240 g kiaušininių makaronų, 120 g viščiukų krūtinėlių, šaukštelio kukurūzų krakmolo, 3 šaukštų aliejaus, 2 skiltelių česnako, poros pekininių kopūstų lapų (50 g), morkos, šaukšto žuvų padažo „Fish Sauce“, šaukšto sojų padažo, šaukšto cukraus, po žiupsnelį druskos, pipirų, 1–2 aitriųjų paprikų ankščių, 100 g sojų daigų, kelių šviežių petražolių šakelių.
- Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apšlakstykite sojų padažu, apibarstykite krakmolu ir atidėkite.
- Makaronus išvirkite.
- Česnakus, aitriąsias paprikas sukapokite, morkas ir kopūstų lapus supjaustykite šiaudeliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai pakepinkite česnakus ir aitriąsias paprikas, sudėkite vištieną.
- Dar po kelių minučių suberkite daržovių šiaudelius. Kai jie suminkštės, sudėkite nuvarvintus makaronus, supilkite žuvų padažą, suberkite cukrų, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Gerai išmaišykite ir dar porą minučių kaitinkite.
- Prieš nukaisdami suberkite sojų daigus, susmulkintas petražoles ir tuoj pat tiekite.