Vytaro Radzevičiaus fermoje atsirado naujas gyventojas: „Gali būti tragedija, o gal – komedija“
Vytaro Radzevičiaus sodyboje darbai virte verda. Ir nors ne viskas lengvai įveikiama, gamta randa, kaip apdovanoti – fermoje atsirado naujas gyventojas!
Tačiau labiausiai TV3 laidos „Vytaro ferma“ žiūrovus nustebino neįprastas kulinaro eksperimentas – kaip be jokios ugnies išsikepti nuostabiausią kepsnį?
„Gyvenimas kaime – nuolatiniai, niekada nesustojantys nuotykiai, jei nuotykiais galima vadinti visokius darbus, kuriuos reikia atlikti. Bet man taip geriau pavyksta nusiteikti morališkai – kiekvienas darbas yra nuotykis, kuris dažniausiai gerai baigiasi“, – sakė Vytaras ir stebėti savo nuotykių kvietė ir toliau.
Praėjusioje laidoje, padedamas kitų, V.Radzevičius pagaliau nugriovė senąją daržinę – jos vietoje netrukus bus galima pradėti statyti naują ūkinį pastatą! Tačiau iki tol dar laukia galybė kitų darbų. Vienas iš jų – daržo reikalai.
Tiesa, paruošti daržą ir pasėti, pavyzdžiui, agurkus – ne taip jau paprasta. „Man kartais norisi, kad viskas vyktų greičiau, tvarkingiau – man labai patinka, kai dalykai yra lentynėlėse. Tuo tarpu Vytaras yra ugnies žmogus. Jis daro ilgai, tačiau, anksčiau ar vėliau, viską pabaigia“, – pasakojo V.Radzevičiaus žmona Laisvė, o Vytaras skubiai pridėjo, kad jo vadinti tinginiu tikrai negalima – juk sodyboje jis dirba net ir po 16 valandų per parą!
Eksperimentams buvo pasiruošusi ir Laisvė – moteris parodė, kaip ir kuo nusprendė apsodinti rūsį. Tiesa, laistymo prietaisas veikė netobulai – žiūrovus neabejotinai pralinksmino visiems pažįstama situacija, kai sutuoktiniai aiškinosi, kuris dėl to kaltas.
„Darbų vadovas esu aš, o jei yra projektavimo klaidų, jos – tavo“, – per dantį švelniai žmoną patraukė Vytaras.
Vis dėlto tiek Vytarą, tiek Laisvę į priekį veda aiški idėja. Abu jie svajoja iš savo ūkio ne tik pragyventi patys, bet gėrybėmis pasidalinti ir su kitais. „Taip ir įsivaizduoju – pasiimu krepšelį su kiaušiniais ir per mišką keliauju pas Starkienę parsinešti pyragėlių“, – apie netoliese gyvenančius bičiulius – Martyną Starkų ir jo žmoną Kotryną – pagalvojo Laisvė.
Tuo tarpu Vytaras, ruošdamas žmonai pusryčius iš kiaušinių, kuriuos ką tik pasiėmė iš vištidės, vardino ir kitus gyvenimo kaime privalumus.
„Čia visiškai ramu – anksti eini miegoti, anksti keliesi. Naktį tylu, o pavasarį ir vasarą pažadina paukščiai. Čia gražu visais metų laikais. Iš vištų gauname kiaušinių, dabar bandome prisiauginti daržovių, ir, kuo toliau, tuo labiau ūkiškai išmaitinsiu šeimą. O ir pabūti vienam man labai patinka, nes tai – meditacija. Žiūri, kaip vištos lesa pagal gaidžio komandą, ir gerai – tai tas pats, kaip žiūrėti į degančią ugnį arba akvariumą. Vištas verta laikyti vien dėl to“, – šypsojosi jis.
Dar didesnė laimė Vytarą aplankė tuomet, kai viena iš jo laikomų vištų išperėjo viščiuką! „Pas mus fermoje – džiugus įvykis. Mes turime papilnėjimą, jei taip galima sakyti. O tuoj turėsime ir krikštynas – tarp vištų atsirado viščiukas. Jį rūpestingai prižiūri perekšlė – mačiau, kaip motina jį gina. Tačiau įtariu, kad šįkart tai bus ne višta, o gaidys, nes kitas gaidys labai agresyviai nusiteikęs šio vištuko atžvilgiu. Čia gali būti drama – neaiški baigtis… Gali būti tragedija, o gal – komedija“, – intrigavo jis.
Taip pat žinomas kulinaras žiūrovams papasakojo, ką ir kaip sodyboje gamina dažniausiai. O ypatingai visus nustebins netikėtas V.Radzevičiaus eksperimentas – kaip išsikepti kepsnį be ugnies.
„Vytaro ferma“ – sekmadieniais, 17.20 val. per TV3.
Fotogalerija: