Žalios spalvos daržovės valo organizmą

Salotos / Fotolia nuotr.
Salotos / Fotolia nuotr.
Šaltinis: „Edita“
A
A

Žalią spalvą daržovėms suteikia chlorofilas – medžiaga, kurią kai kas vadina skysta saulės energija. Žiema, jos ypač norisi...

Žalios spalvos daržovės ne tik valo organizmą, bet ir gerina skrandžio veiklą, reguliuoja kraujospūdį, malšina skausmą, ypač galvos. Manoma, kad žalia spalva saugo nuo peršalimo ligų. O psichologai sako, kad žalios spalvos produktai padeda susikoncentruoti, rasti vidinę pusiausvyrą.

Salierai
Salierai / Fotolia nuotr.

Žali kokteiliai

Jų pradininke laikoma JAV gyvenanti rusų kilmės žalio maisto propaguotoja Viktorija Butenko. Supratusi, kad žalumynuose esantis chlorofilas yra stebuklinga medžiaga (skysčiu virtusi saulės šviesa), ji ieškojo būdų, kaip kuo daugiau tų žalumynų suvalgyti, ir sugalvojo juos sutrinti kokteilių plaktuvu. Dėl skonio į kokteilį pridėjo saldžių vaisių. Išėjo gardus gėrimas, akimirksniu suteikiantis energijos pliūpsnį.

Kaip ruošti žalius kokteilius, plačiau apie tai skaitykite čia.

PARAGAUKITE!

Salierai
Salierai / Fotolia nuotr.