Žinomi Lietuvos gurmanai susirungė duonos ir aliejaus derinimo varžybose

Agnė Jagelavičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Agnė Jagelavičiūtė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Kaip suderinti kalėdinę duoną su džiovintais vaisiais ir tyrą alyvuogių aliejų? Trečiadienio popietę žinomi gurmanai, virtuvės šefai ir maisto žinovai susidūrė su šiuo ir kitais maisto derinimo iššūkiais. Jie dalyvavo duonos ir ypač tyro alyvuogių aliejaus derinimo popietėje. Geriausiais derinimo įgūdžiais pasižymėjo ir nugalėtojais tapo Beatos Nicholson komanda.

Renginio dalyviai – Agnė Jagelavičiūtė, Beata Nicholson, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas ir virtuvės šefas Donatas Dabrovolskas – penkis tyrus alyvuogių aliejus pirmiausiai turėjo suderinti su penkiomis duonos rūšimis: šviesia ir tamsia visagrūde, bemiele rugine, juoda duona su sėklomis ir grūdais bei kalėdine duona su džiovintais vaisiais.

Anot derinimo varžybas laimėjusios B.Nicholson, ruginių duonų derinimas su alyvuogių aliejumi buvo labai įdomi patirtis.

Beata Nicholson
Beata Nicholson / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Lietuviai apskritai dar sunkiai įsivaizduoja, kad su tyru alyvuogių aliejumi galima derinti ne tik baltą itališką duoną, bet ir lietuviškas rugines su įvairiais priedais. Ant savo duonos mes vis dar esame pratę tepti sviestą, bet tik ne aliejų. Manau, kad šiandien išbandyti įvairūs duonos ir aliejaus deriniai tikrai parodė, kad tai puikiai suderinama, ir taip valgyti galėtume kasdien“, – sakė B.Nicholson. 

Antroje dalyje tuos pačius alyvuogių aliejus dalyviai turėjo suderinti su penkiais užkandžiais su duona. Naujų skonių suteikė tokie ingredientai kaip burata, lašiša, vištienos kepenėlių paštetas, burokėliai ir silkė, kriaušės ir kiti. 

Renginį pabaigė tiksliausiai ir geriausiai aliejų su duona ir užkandžiais suderinusios B.Nicholson komandos apdovanojimas. Komandos nariams buvo įteikti duonos ir aliejaus rinkiniai.