Žinomi žmonės pasakoja, kaip atsisveikins su per žiemą priaugtais kilogramais

Renginio akimirka / Loretos Kondratės nuotr.
Renginio akimirka / Loretos Kondratės nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Įpusėjus pavasariui, bet dar neprasidėjus trumparankovių marškinėlių sezonui žinomi žmonės, besirūpinantys savo sveikata ir kūno linijomis prisipažįsta – jie jau kurį laiką yra pamiršę sočias, kalorijų gausias vakarienes bei jas pakeitę lietuvišku maistinių skaidulų produktu.

„Man būtinai reikia numesti 10 kilogramų svorio. Esu linkęs apvalėti, todėl nuolat sau turiu priminti, ko negaliu ne tik valgyti, bet netgi į tai žiūrėti!“ – šmaikščiai apie savo pavasarinį rūpestį kalbėjo televizijos laidų prodiuseris Gediminas Juodeika, kažkada savo užsispyrimo dėka atsisveikinęs net su 30 kilogramų antsvorio.

Jis sako iki šiol prisimenantis tą laikotarpį, kai stengėsi susigrąžinti įprastas kūno formas. Būtent todėl G. Juodeika neberizikuoja ir stengiasi per daug neatsipalaiduoti.

„Metodų, kaip jaustis gerai, rekomenduojama daug, bet aš šį pavasarį atsirinkau kelis, kurie yra tapę tarsi mano gyvenimo dalimi. Kelis kartus per savaitę būtinai nueinu į „StimFit“ treniruotes, o kiekvieno vakaro užsiėmimu jau tapo maistinių skaidulų vartojimas. Tai nėra lengva, nes išgėręs jų turi palaukti 20 minučių, kol aplankys sotumo jausmas. O juk taip norėtųsi per tą laiką prisiragauti visokių gardumynų!“, – atviravo G. Juodeika.

Savo patirtimi apie svorio metimą jis pasidalino su trisdešimčia „ColonWell“ lieknėjimo projekte dalyvaujančių moterų. Jos atrinktos iš 800 kandidačių, panorusių tris savaites vartoti lietuvišką produktą ir pelnyti pagrindinį iššūkio prizą – 1000 eurų vertės kelionę. Per beveik mėnesį dailiosios lyties atstovės ne tik vakarienę keis į „ColonWell“, bet ir turės atlikti įvairias įdomias organizatorių parinktas užduotis. Dėl pagrindinės dovanos varžysis tik šešios finalistės, o projekto vaizdo medžiaga bus skelbiama internete.

„Rezultatai – stulbinantys. Maistines skaidulas atradau tikrai ne šį pavasarį. Dėžutė „ColonWell“ visada yra mūsų namuose. Ir ne tik dėl svorio kontrolės, bet ir dėl sveikesnio žarnyno“, – sakė grupės „Patruliai“ lyderio Algirdo Radzevičiaus žmona Milisandra, pridurdama, jog produktas yra tapęs ne tik jos, bet ir vyro kasdienybe.

Jai taip pat yra tekę gerokai pakovoti su antsvoriu ir numesti 40 nereikalingų kilogramų, todėl dabar pašnekovė, kaip ir G. Juodeika, stengiasi neužsimiršti ir kasdien rūpintis savimi.

„Jau keli mėnesiai su vyru nebevalgome po 18 valandos, mažiname maisto porcijas, sportuojame. Neseniai iš spintelės ištraukiau garpuodį... Žiemą save palepinome, o dabar reikia grįžti prie pavasarinių mitybos tradicijų – salotų, žuvies, garuose virtų daržovių“, – pasakojo M. Kvaraciejūtė Radzevičienė.

Dienomis ji neatsisako pasimėgauti saldumynais, bet vakarais „užkandžiauji“ tik vandeniu ir maistinėmis skaidulomis.

„ColonWell“ grįžta ir į mano kasdienybę. Nežinau, ar esu ir kiek esu priaugusi svorio, bet, pavartojus maistinių skaidulų visuomet jaučiuosi geriau – pamirštu alkio jausmą, aplanko lengvumo įspūdis“, – sakė vestuvių planuotoja Inga Budrienė.

Ji sakė maždaug 10 metų nesisvėrusi, todėl nežinanti, ar lieknėti reikėtų atkakliau, ar tiesiog palaikyti dabartines kūno formas.

„Tikrai nesu tokia, kaip prieš vaikų gimimą, bet visas spintoje kabančias sukneles galiu užsidėti be vargo – vadinasi, niekas labai nepasikeitė“, – tvirtino I. Budrienė.

Ji įsitikinusi, jog rūpintis savimi reikia nuolat. Kelis metus vestuvių planuotoja nevalgo mėsos, saldumynų, retai mėgaujasi bulvėmis.

„Nors cepelinams kartas nuo karto neatsispiriu...“, – kalbėdama apie labiausiai viliojančias pagundas paatviravo pašnekovė.

Svoriu šįmet susirūpino ir žinomas renginių vedėjas Dainius Martinaits. Jis tvirtina sau mintyse paskelbęs, jog 2018 – ieji taps tuo laikotarpiu, kai daugiausiai dėmesio skiri ne kam kitam, o sveikatai.

D. Martinaitis tvirtina apie mitybą perskaitęs ne vieną straipsnį ir atsirinkęs tai, kas mažiausiai prieštarauja logikai. Jo teigimu, mokslinėje literatūroje vartoti maistines skaidulas patariama kasdien, nes dabartinis maistas nėra visapusiškai aprūpintas reikalingomis medžiagomis, kurios daro reikšmingą įtaką jsveikatai, nes dirvos yra ypatingai nualintos, dažnai maistas yra apdorojamas, „praturtinamas“ sintetiniais priedais, norint išgauti populiarius skonius, kvapus, tekstūras ar bendrą prekinę išvaizdą.

„Visada mėgau gaminti pats, tik pastaruoju metu į savo populiariųjų ingredientų sąrašą įrašiau ir kokosų aliejų bei pieną, alyvuoges, artišokus, avokadus bei špinatus“, – sakė D. Martinaitis.

Anot jo, nors iki tobulo mitybos rėžimo dar labai daug ko trūksta, pirmieji rezultatai jau džiugina.

„Turiu išmokti valgyti reguliariai. Dabar esu įpratęs vesdamas renginius visai pamiršti maistą. Ir, natūralu, po darbo savaitgalio atsigriebiu, o tai iškart parodo svarstyklės“, – sakė D. Martinaitis.