„ŽMONĖS 2018“ meniu: vaišės, kuriomis mėgavosi raudonu kilimu žengę svečiai

„ŽMONĖS 2018“ vaišės / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
„ŽMONĖS 2018“ vaišės / Mariaus Žičiaus/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Į iškilmingus pramogų pasaulio apdovanojimus „ŽMONĖS 2018“ susirinkę išrankiausi vakaro svečiai tądien negailėjo komplimentų eukaliptų šakelėmis dekoruotam vaišių stalui. Žemę siekiančiomis suknelėmis pasidabinusios damos spėliojo, kas sumanė tiek vieno kąsnio užkandėlių variacijų ir neslėpė ne vieną receptą pritaikysiančios asmeninėms šventėms.

Maistas akims

Gardžius, įdomius ir harmoningus užkandžius šventės svečiams sukūrė gastroaptarnavimu užsiimančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės meistrai. Kol finalinius akcentus ant stalo dar preciziškai dėliojo „Kūno kultūra“ vadovas Mykolas Lepeška, svečiai jau nerimastingai sukiojosi aplink, norėdami įvertinti gardžiai atrodančius užkandžius.

Išskirtinių vaišių meniu:

  • Vytinta jautienos nugarinė su juoda duona ir jūros druskos traškučiais;
  • Jaučio žando terinas su wasabi majonezu;
  • Vytinta anties krūtinėlė su šviežiomis uogomis;
  • Deginta lengvai sūdyta lašišos filė su juoda duona ir krapų majonezu;
  • Žemoje temperatūroje ruošta lašišos filė su žolelių pelenais;
  • Vyno bačkos dūmuose rūkytas šamas su lengvai sūdytais agurkėliais ir juodos duonos trupiniais;
  • Mėlynųjų pelėsių sūris su svogūnų džemu;
  • Vytintas kumpis su šviežiomis figomis ir alyvuogių žeme;
  • Burbono bačkos dūmuose rūkyti burokėliai su ožkų sūriu ir balzaminio acto redukcija;

Elegantiškus užkandžius kviečiame peržiūrėti ir įkvėpimo atradimams virtuvėje pasisemti nuotraukų galerijoje.