10 liekninamųjų sriubų receptų
Žiemą norisi šilto maisto, tad ar gali būti geresnis pasirinkimas nei tiršta, soti ir skani sriuba, kuri ne tik pamalonins skrandį, bet ir padės numesti vieną kitą kilogramą? Pateikiame 10 receptų, kurie, tikimės, bus ne tik išbandyti, paskanauti, bet ir įvertinti!
Pikantiška saldžiarūgštė kopūstų sriuba
Aitrioji paprika – puikus pasirinkimas, kadangi greitina medžiagų apykaitą, o obuolių actas padeda sureguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Vištienoje gausu baltymų, o kopūstuose – skaidulų.
Lapinių kopūstų ir pupelių sriuba
Išbandykite šią švelnaus skonio sriubą, kurioje gausu augalinių baltymų ir skaidulų. Be to, lapiniai kopūstai vertinami kaip vertinga daržovė. Jie gana maistingi – 100 g yra net 70 kcal. Kopūstuose daug vitamino C, beta karoteno, kalcio, geležies.
Avinžirnių sriuba
Tahini, arba sezamo sėklų pasta, turi daug baltymų ir kalcio. Avinžirniai taip pat puikus pasirinkimas dėl to, kad juose gausu augalinių baltymų, be to, pasotina tikrai ilgam. Na, o citrinų sultys suteiks pikantiško skonio ir padės sudeginti riebalus.
Imbierinė pomidorų ir lęšių sriuba
Lęšiai kaip avinžirniai ilgam suteikia sotumo jausmo, turi daug skaidulų, padeda kontroliuoti apetitą. Imbieras – puikus žiemos prieskonis, degina riebalus, greitina medžiagų apykaitą, kontroliuoja cukraus kiekį kraujyje.
Vištienos ir bolivinių balandų sriuba
Tai maistinga, vitaminų gausi sriuba. Bolivinių balandų kruopose daug baltymų, aminorūgščių, gerųjų riebalų, ląstelienos, todėl patiekalai su jomis ilgam suteikia sotumo ir idealiai tinka vegetarams, žaliavalgiams.
Morkų sriuba
Šios paprastos daržovės ne tik saugo nuo vėžio, gražina odą, išsaugo jaunystę, sergsti nuo širdies ligų, bet ir išvalo organizmą. Išbandykite!
Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Moliūguose galime rasti daugybę vitaminų (A, K ir C), mineralų (cinko, magnio, kalio), kurie puikia veikia mūsų odą, ją drėkina, maitina. Be to, skatina ir plaukų augimą. Beta karotenas ir antioksidantai, slypintys šiame daržo karaliuje, gelbsti mus nuo saulės ir kenksmingo aplinkos poveikio.
Pomidorų sriuba
Pomidorai lengvai virškinami, juose gausu vitamino C, geležies, kalio, karoteno ir fosforo.
Geltonųjų paprikų sriuba
Paprikose daug vitaminų, mineralų, antioksidanto likopeno, karoteno, vitaminų B ir C. O ir sriuba tikrai neapsunkins jūsų skrandžio.
Kreminė špinatų ir grybų sriuba
Špinatai – gausus geležies bei kalcio šaltinis. Šios lapinės daržovės sriubai suteiks nepakartojamo, švelnaus skonio.