3 ant grilio keptos vištienos patiekalai: nustebsit, kokie paprasti, bet gardūs

Vištienos vėrinukai / 123RF.com nuotr.
Vištienos vėrinukai / 123RF.com nuotr.
Šaltinis: Reklama
2023-05-24 10:06
AA

Galima rast ir pačių sudėtingiausių, ir visai paprastų grilio patiekalų – kiekvienas išsirinks pagal skonį ir tai, kiek turi laiko. Ilgiausiai užtrunka mėsos marinavimas, o vištiena yra būtent ta mėsa, kurią marinuoti galima labai trumpai, o kartais nė to nereikia. Dalijamės 3 receptais, pagal kuriuos gamindami neužgaišite, o valgydami net užsimerksite iš malonumo!

Suktinukai su grilyje kepta vištiena

Ingredientai:

  • 1 didelė vištos krūtinėlė be kaulų, perpjauta pusiau horizontaliai;
  • 0,5 citrinos išspaustos sultys;
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • mėgstamų tortilijų;
  • sauja gražgarsčių ar kitų mėgstamų salotų lapelių;
  • mažų pomidoriukų, supjaustytų ketvirčiais;
  • mėgstamo padažo (pavyzdžiui, jogurtinio ar česnakinio).

Gaminame:

1. Dėkite vištos krūtinėlės gabalus į lėkštę, apšlakstykite citrinos sultimis, aliejumi, berkite česnako, raudonėlio ir druskos. Apvoliokite mėsą, kad pasidengtų priedais ir palikite pasimarinuoti 30 min.

2. Įkaitinkite grilį iki tinkamos temperatūros ir iškepkite vištieną, kol abi gabaliukų pusės taps gražiai auksinės. Leiskite mėsai kiek „pailsėti“, o tuo metu paruoškite kitus suktinukų ingredientus.

3. Vištieną supjaustykite siauromis juostelėmis, tortilijas galite vos pašildyti keliolikai minučių užmesdami ant grilio, o tada metas formuoti suktinukus. Ant kiekvienos tortilijos tepkite kiek padažo, tada dėkite vištienos, gražgarsčių (ar kitų salotų), pomidoriukų ir vištienos, susukite ir skanaukite!

Tortilijų suktinukai su vištiena / 123RF.com nuotr.

Maltos vištienos kukuliai ant iešmų

Ingredientai:

  • 500 g maltos vištienos;
  • 1 mažas raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
  • po didelį žiupsnį juodųjų pipirų, cinamono ir malto kumino (jei turite);
  • 3 šaukštai maltų džiūvėsėlių;
  • 0,5 šaukšteliai druskos;
  • šlakelis aliejaus;
  • 1 kiaušinis, švelniai paplaktas.

Gaminame:

1. Įkaitinkite nedidelę keptuvę ir su trupučiu aliejaus pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Berkite ir česnaką, pakepinkite, kol pakvips ir nukaiskite.

2. Į dubenį dėkite vištieną, berkite džiūvėsėlius, sudėkite keptuvės turinį, prieskonius, pilkite kiaušinį, viską labai gerai išmaišykite. Dubenį pridenkite ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite grilį. Iš vištienos masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius pailgus kukulius ir verkite po kelis ant nestorų virbų. Kepkite vartydami, kol iš visų pusių gražiai apskrus.

4. Tiekite su mėgstamais priedais – salotomis, ryžiais, ant grilio keptomis daržovėmis ir padažais.

Vištienos kukuliai, kepti ant iešmo / 123RF.com nuotr.

Jogurte pamarinuota vištiena, kepta ant grilio

Ingredientai:

  • 1 stiklinė natūralaus jogurto;
  • 1 nedidelis svogūnas, nuluptas ir sutarkuotas;
  • didelis žiupsnis džiovintų mėtų (sutrintų tarp pirštų);
  • 0,5 šaukštelis druskos;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 0,5 citrinos išspaustos sultys;
  • 2 vištų krūtinėlių mėsos be kaulų;
  • 2 dideli raudonieji svogūnai, supjaustyti ketvirčiais.

Gaminame:

1. Dubenyje sumaišykite jogurtą, tarkuotą svogūną, druską, mėtas, aliejų ir citrinos sultis. Vištieną supjaustykite panašaus dydžio gabaliukais, dėkite į dubenį su marinatu, išmaišykite, o tada marinuokite mažiausiai valandą, ilgiausiai 6 val.

2. Įkaitinkite grilį, o kol šis procesas vyksta, ištraukite vištieną iš marinato šiek tiek pakratydami, kad neliktų gausaus jo sluoksnio.

3. Verkite ant iešmų vištienos gabalėlius pakaitomis su raudonojo svogūno gabaliukais (pradėkite ir pabaikite verti nuo vištienos).

4. Vartydami kepkite ant grilio, kol vištiena iškeps, o svogūnai skrustelės. Leiskite kiek „pailsėti“, o tada tiekite su mėgstamais priedais – keptomis daržovėmis, salotomis ir pan.

Vištienos vėrinukai / 123RF.com nuotr.