3 labai gardžių čatnių receptai

Obuolių padažas / Fotolia nuotr.
Obuolių padažas / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Čatnis (angl. „chutney“) – tai garnyras (padažas), atkeliavęs iš populiariosios indiškos virtuvės, dažniausiai patiekiamas kaip papildomas maistas prie kitų patiekalų.

Čatniai paprastai skirstomi į saldžius ir aitrius. Jiems gaminti gali būti naudojami patys įvairiausi produktai: vaisiai, daržovės, įvairios žolelės, prieskoniai, riešutai....

Paprastai čatnis troškinamas ir gardinamas cukrumi, druska. Taip pat labai populiarūs ir dažni pagardai yra imbierai, kalendros, kuminai, karis ir pan..

Tradiciškai Indijoje čatniai būdavo (daug kur ir tebėra) grūdami akmeninėje piestoje, tačiau pas mus niekas taip nesivargina – jiems sutrinti naudojamos elektrinės trintuvės.

Siūlome paįvairinti savo valgiaraštį – išsirinkti ir pasiruošti gardų čatnį. Jūsų dėmesiui – 3 nesudėtingi variantai.

{recipe|3343}
{recipe|3344}
{recipe|3345}