Agurkai – ne tik salotoms: pakeis kavą ir batų šepetį?
Agurkai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Be agurkų sunku įsivaizduoti žalias vasariškas salotas ir... pačią vasarą. Tokia gaivi ir nekaloringa daržovė praktiškai sudaryta iš vandens – agurkuose jo yra 90 net proc., užtai jie puikiai virškinami, neapsunkina skrandžio, o ir tinka ne tik skrandį pradžiuginti.
Taigi, dalijamės paslaptimis, kur dar tinka žalieji agurkėliai!
Taip pat skaitykite
- Vitaminų gausa. Mūsų kūnas reikalauja vitaminų ir mineralų, o jų agurkuose gausu: pradėkime nuo B grupės vitaminų, folio rūgšties, kalcio, geležies, kalio, cinko, magnio, fosforo... Taigi, tai puiki vasaros daržovė, kuriai beveik neįmanoma atsispirti.
- Celiulito baubas. Gal apelsino žievelė ir neišnyks, tačiau išbandyti verta. Vien dėl to, kad agurkai puikiai drėkina ir maitina odą. Supjaustykite agurkus griežinėliais ir apdėliokite jais problemines vietas. Tai padės ir kovoti su raukšlėmis, be to, sutvirtins ir sustangrins odą.
- Vietoj kofeino. Kai tik organizmas pradeda reikalauti puodelio kavos, verčiau iškeiskite jį į agurką. Skamba, gal ir keistai, tačiau tai kur kas sveikesnė alternatyva, kadangi kava dirgina mūsų skrandį, sukelia nerimo priepuolius ir irzlumą, o štai agurke ir kalorijų mažiau, ir jis vadinamas tiesiog natūraliu energijos užtaisu.
- Patinimai. Jeigu iš vakaro padauginote sūraus, marinuoto ir aštraus maisto arba alkoholio, gali būti, kad ryte vaizdas veidrodyje nenudžiugins. Patinę paakiai gali būti „sutraukti“ labai paprastai: iš vakaro galite suvalgyti vieną kitą agurką, kadangi jie padeda pašalinti skysčius iš organizmo, arba ištraukti iš šaldytuvo kiek atšaldytą, supjaustyti griežinėliais ir uždėti ant akių.
- Suvaldykite žvėrišką alkį. Kad neprisikimštumėte vienu kartu per daug arba sveikai užkąstumėte laukdami pietų ar vakarienės, verčiau sukrimskite agurką.
- Dar vienas puikus būdas numalšinti stresą. Agurkų aromatas priskiriamas prie tų, kurie greitai atpalaiduoja. Sutarkuokite vieną ir užpilkite verdančiu vandeniu. Dabar prigulkite ir atsipalaiduokite, mėgaudamiesi vasaros kvapais. Idealiai tinka daug dirbantiems, patiriantiems įtampą, fizinius krūvius.
- Juodi ratilai po akimis. Maskuojamosios priemonės vaidmenį atlikti gali ir agurkai. Šalti agurkų griežinėliai, palaikyti ant akių maždaug 10–15 minučių, padės suvienodinti odos spalvą, suteiks akims švytėjimo, nuims patinimus, niežulį ir dirgulį.
- Apsaugokite veidrodžius nuo rasojimo. Agurkų griežinėliais patrinkite veidrodžio kraštus ir pamatysite, kad ši problema taps kur kas menkesnė.
- Tinka šveisti batus. Agurkų griežinėliais patrynę batus, suteiksite jiems švytėjimo, pašalinsite nešvarumus. Tiesiog nepakeičiama priemonė, kai šalia neturite batų tepalo ir šepečio.
- Įveiks nemalonų burnos kvapą. Kad atsikratytumėte nemalonių pojūčių burnoje, 1 minutę joje palaikykite agurko gabalėlį. Medžiagos, esančios šioje daržovėje, greitai sunaikins bakterijas, sukeliančias prastą burnos kvapą.
- Trintukas. Galite pabandyti agurkais pašalinti rašiklių ir flomasterių žymes, tarkime, nuo sienų ir kitų paviršių.
- Nuvalykite paviršius. Tinka kriauklėms, stiklinėms, lentelėms ir pan. Nuo agurkų sulčių paviršiai, stiklinės ir taurės pradeda blizgėti, todėl tai nebrangi ir ekologiška alternatyva vietoj indaplovių tablečių.
- Padės nuo nudegimų saulėje. Pažeistas kūno vietas apdėliokite agurkų griežinėliais arba trinta agurkų mase. Idealiai tiks veidui bei kaklo, nugaros sričiai.
- Kaukė veidui. Agurkai labiausiai tinka riebiai, mišriai odai: pusę agurko sutarkuokite ir sumaišykite su rožių vandeniu. Uždėkite ant veido ir palaikykite apie 15 min. Ši kaukė gydo spuogus ir padeda išvengti odos sudirgimo, sutraukia išsiplėtusias poras.
- Išbaidykite šliužus. Jeigu jūsų darže ar sode su malonumu pradėjo lankytis šliužai, tuomet metas imtis darbo. Viena iš humaniškiausių priemonių – agurkai. Teigiama, kad šliužai nemėgsta agurkų aromato, todėl lysvėse pribarstykite pjaustytų agurkėlių ir laukite rezultato.
O jeigu agurkus grožiui jau panaudojote, buitį irgi pagerinote, tai atsipūskite su sveikuoliškais receptais: