Alfas Ivanauskas pavasarį pasitinka suktinukais su antiena ir gėlėmis

Alfas Ivanauskas/Suktinukai su antiena ir valgomosiomis gėlėmis
Alfas Ivanauskas/Suktinukai su antiena ir valgomosiomis gėlėmis
Šaltinis: Žmonės
2019-03-09 12:08
AA

Ne vieną Azijos šalį aplankęs Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, prieš penkerius metus grįžo iš Vietnamo susižavėjęs suktinukais su ryžių popieriumi. Jis džiaugiasi, kad šis lengvas ir greitas užkandis jau populiarėja ir Lietuvoje.

„Taip vadinamieji „summer rolls“ gali būti pagaminti visuose namuose – reikia tik ryžių popieriaus, kurį galite įsigyti bet kuriame dideliame prekybos centre. Esu tikras, kad suktinukai taps idealiu vakarėlio užkandžiu. Paruoškite įvairių priedų įdarui – juos svečiai patys galės išsirinkti ir susisukti pagal skonį. Į ryžių popierių galite susukti ir bet kurias pavasario salotas“, – sako A. Ivanauskas.

Pasak jo, nebijokite eksperimentuoti ir su padažu: kurkite jį su įvairiais vaisiais, pavyzdžiui, mangais ar ananasais, arba rinkitės sojų padažą. Jį galite praskiesti įvairiomis sultimis.

„Vienintelis iššūkis su šiais suktinukais – juos reikia susukti. Bet neabejokite, įgūdžiai sukti atsiras po 4-5 kartų. Ir dar – nepamirškite, kad šiuos suktinukus reikia valgyti čia ir dabar“, – sako laidos vedėjas.

Suktinukai su antiena ir valgomosiomis gėlėmis

Suktinukai su antiena ir valgomosiomis gėlėmis / Asmeninio albumo nuotr.

2 asm.

Gaminimas 30 min.

50 g ryžių makaronų

1 anties filė

Žiupsnelio druskos

2 riekelių ananaso

4 didelių braškių

½ cukinijos

4–5 salotų lapų

6–8 ryžių popieriaus lapelių

Valgomųjų gėlių

Padažui:

100 ml saldžiarūgščio paprikų padažo

1 storos riekės ananaso

1. Ryžių makaronus sudėkite į karštą vandenį ir palikite 3–4 min.

2. Iškepkite anties filė iki norimo lygio ir supjaustykite gana plonomis riekelėmis. Pagardinkite druska.

3. Supjaustykite ananasą ir cukiniją plonomis lazdelėmis, braškes – riekelėmis.

4. Ryžių popierių sudrėkinkite purkštuku. Ant jo dėliokite gėles, salotas, braškes, anties krūtinėlę, cukiniją, ananasą ir tampriai susukite.

5. Patiekite su padažu. Padažui sutrinkite ananaso riekelę su aitriųjų paprikų saldžiarūgščiu padažu.