Alfo Ivanausko salotos su triušiena – aštrių pojūčių mėgėjams
Artėjant vasarai, vis labiau norisi lengvesnio maisto. Todėl Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo išbandyti salotas su triušiena, laikoma viena iš sveikiausių mėsų pasaulyje.
„Dažnai triušienos bijome tik dėl to, kad nežinome, kaip ją skaniai paruošti. Noriu ši mitą sugriauti ir iš tiesų paraginti atrasti ir pamėgti triušieną. Salotoms galite naudoti šviežius agurkus, nors tinka ir tie, kurie dar užsiliko rūsiuose ir sandėliukuose po žiemos. Nuostabios, gaivios salotos, tiks visiems metų laikams. Netikėtumo priduoda mango vaisius, kuris tinka ir prie šviežių, ir prie marinuotų agurkų. Aštresnis padažas tiks mėgstantiems aštrius pojūčius virtuvėje“, – sako A. Ivanauskas.
Salotos su grilinta triušiena
4 asm.
Gaminimas 30 min.
Nesudėtinga
200 g triušienos juostelių
150 ml graikiško jogurto
50 g adžikos
½ mango
2 trumpavaisių agurkų
2 marinuotų agurkų
120 g salotų lapų
Ryšelio kalendrų
Kelių šakelių mėtų
3 šaukštų aliejaus
½ citrinos sulčių
1 šaukšto garstyčių
1 šaukšto šviesiojo sirupo
Druskos
1. Sumaišykite jogurtą ir adžiką, sudėkite triušienos juosteles, pasūdykite ir viską gerai sumaišykite. Dėkite triušieną ant grilio ir kepkite apie 4-5 min iš kiekvienos pusės, svarbu triušienos neperkepti.
2. Sudėkite į lėkštę salotų lapus, supjaustyto mango griežinėlius, taip pat trumpavaisių agurkų griežinėlius. Marinuotus agurkus tiesiog perpjaukite išilgai pusiau ir sudėkite į lėkštę. Pabarstykite kalendromis.
3. Sumaišykite aliejų, garstyčias, citrinos sultis, šviesųjį sirupą, pasūdykite. Įberkite smulkintų mėtų. Šiuo padažu pašlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite triušieną ir patiekite.