„Džiaugsiuosi, jei norėsis išbandyti kiekvieną joje esantį receptą“, – prisipažįsta su dideliu jauduliu ir džiaugsmu naują knygą „Ant medinės lentelės II“ pristatanti maisto tinklaraštininkė Kristina PIŠNIUKAITĖ-ŠIMKIENĖ (32).
Skaičius pavadinime išduoda, kad tai jau antroji taip pat kaip ir tinklaraštis – „Ant medinės lentelės“ – pavadinta šios autorės knyga. Tinklaraštį ji pradėjo kurti prieš aštuonerius metus. Per tą laiką pomėgis išaugo į pagrindinę veiklą. „Tai – didelė mano identiteto dalis, labai dinamiška veikla, kurios net negalėčiau vadinti darbu“, – prisipažįsta.
Na, o pirmoji knyga, išleista prieš ketverius metus, sulaukė tiek dėmesio, kad jos tiražas pakartotas jau bene dešimt kartų. Kristina užsimena, kad dėl tokio populiarumo buvo iš sykio raginama rašyti tęsinį. „Tačiau aš nenorėjau knygas kepti tarsi pyragus, – neslepia. – Man tai – aukščiausia kūrybos išraiškos forma, todėl prireikė trejų metų subręsti naujam leidiniui, pajusti, kad noriu ir galiu tai padaryti labai kokybiškai, dar gerų metų – idėjoms įgyvendinti.“